Moja domáca tlačenka

darinka55 - bez fotkydarinka55, 6. januára 2010

Vždy ked´začne byť chladno až zimno môj syn má poznámku "mami myslím,že už by mohla tlačenka byť na balkóne",no a začneme pracovať na tejto Zobraziť celý popisVždy ked´začne byť chladno až zimno môj syn má poznámku "mami myslím,že už by mohla tlačenka byť na balkóne",no a začneme pracovať na tejto dobrote.

8-10
porcií
200 minút
príprava
180 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks
asi pol kg kg
1 ks
1 ks
2 ks
10 strukov
6 ks
1 čaj .lyžička
3 ks
20 g
asi 3 l
2 čaj.lyžičky
4 ks
1 čaj.lyžička




Postup

  1. 1

    Do studenej vody dáme variť očistené a môžu byť i preseknuté bravč. nožičky,varíme pomalým varom asi 1 hodinu.Potom pridáme koleno ,bôčik,srdce ,jazyk.Osolíme a pridáme celé č.korenie ,rascu,nové korenie,bobk.list a asi 2 struky cesnaku.Spolu varíme pomalým varom dovtedy,kým sa mäso neoddeluje od kosti t.j.asi 2hod.

  2. 2

    Z tohto vývaru si zoberieme pol litra a necháme vychladnúť,do vychladnutého nasypeme želatínu a necháme stáť pol hodinu.

  3. 3

    Uvarené mäso vyberieme necháme vychladnúť ,nie celkom ochladnúť,nakrájame na kúsky ,jazyk ešte očistíme,okoreníme mletým korením majoránkou pretlačeným cesnakom podľa chuti dosolíme.Želatínu privedieme do varu ,neprevárame!a nalejeme na nakrájané mäso premiešavame a pridávame ešte horúci vývar z hrnca.Takto hotové naberačkou dávame do tlačenkového vrecka mäso musí plávať vo vývare a vrecko je naplnené bez vzduchu,zaviažeme a dáme do chladu stuhnúť.Najlepšie z večera do rána.

Diskusia k receptu

aja1
Teda,teraz mi slinky netečú,ale sa priam lejú.Ste mi narobila chute.Koľko asi tak tlačeniek výjde z takéhoto množstva?
bozulka
Je to vyborne! Ja nedavam rascu ,zelatinu,ked su nozicky a koleno vyvar nechavam este varit bez masa ,vyvar precedim a potom davam mlete cierne korenie.Vyjde z toho jeden " rukav"na tlacenku z papiernictva.Pri chladnuti obraciam aby maso" nespadlo"
darinka55
Vyjde z toho tak ako hovori bozulka jedno vrecko na tlacenku ,ak zostane vyvar tak robim kapustnicu alebo fazulovu polievku na sladko su vynikajuce.
honestka
ROBIEVAME tiez asi 3x rocne. vyskusam aj toto prevedenie, lezne ja tu tie vrecuska nemam, tak to sam do sacku alebo do flasky z umelej hmoty a je to fajn.
Dokonca aj huspeninu. Aj nasa mladez a nasi znami sa mi ponukaju na navstevy kvoli nasej fantatickej kuchyne, ktoru nikdy nedokazeme opustit nech sme si uz akekolvek svetove recepty pridali.
Vareniu zdar mile varecharky/!
Totiz tie kupenske su nezjeditelne!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia