Vždy ked´začne byť chladno až zimno môj syn má poznámku "mami myslím,že už by mohla tlačenka byť na balkóne",no a začneme pracovať na tejto Zobraziť celý popisVždy ked´začne byť chladno až zimno môj syn má poznámku "mami myslím,že už by mohla tlačenka byť na balkóne",no a začneme pracovať na tejto dobrote.
porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny
1 ks |
|
asi pol kg kg |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
2 ks |
|
10 strukov |
|
6 ks |
|
1 čaj .lyžička |
|
3 ks |
|
20 g |
|
asi 3 l |
|
2 čaj.lyžičky |
|
4 ks |
|
1 čaj.lyžička |
|
Postup
-
1
Do studenej vody dáme variť očistené a môžu byť i preseknuté bravč. nožičky,varíme pomalým varom asi 1 hodinu.Potom pridáme koleno ,bôčik,srdce ,jazyk.Osolíme a pridáme celé č.korenie ,rascu,nové korenie,bobk.list a asi 2 struky cesnaku.Spolu varíme pomalým varom dovtedy,kým sa mäso neoddeluje od kosti t.j.asi 2hod.
- 2
Z tohto vývaru si zoberieme pol litra a necháme vychladnúť,do vychladnutého nasypeme želatínu a necháme stáť pol hodinu.
- 3
Uvarené mäso vyberieme necháme vychladnúť ,nie celkom ochladnúť,nakrájame na kúsky ,jazyk ešte očistíme,okoreníme mletým korením majoránkou pretlačeným cesnakom podľa chuti dosolíme.Želatínu privedieme do varu ,neprevárame!a nalejeme na nakrájané mäso premiešavame a pridávame ešte horúci vývar z hrnca.Takto hotové naberačkou dávame do tlačenkového vrecka mäso musí plávať vo vývare a vrecko je naplnené bez vzduchu,zaviažeme a dáme do chladu stuhnúť.Najlepšie z večera do rána.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Dokonca aj huspeninu. Aj nasa mladez a nasi znami sa mi ponukaju na navstevy kvoli nasej fantatickej kuchyne, ktoru nikdy nedokazeme opustit nech sme si uz akekolvek svetove recepty pridali.
Vareniu zdar mile varecharky/!
Totiz tie kupenske su nezjeditelne!
Zelatinu do tlacenky? Zelatinu nahradia koze