Čokoládovo-vanilkové krémové kocky

ivss - fotkaivss, 20. apríla 2012
Čokoládovo-vanilkové krémové kocky
Foto: ivss

Chystám si sem prepísať pár receptov prípadne dopísať nejaké svoje. Snáď to nikomu nebude vadiť. Tento koláčik som už dávno našla niekde na internete Zobraziť celý popisChystám si sem prepísať pár receptov prípadne dopísať nejaké svoje. Snáď to nikomu nebude vadiť. Tento koláčik som už dávno našla niekde na internete a mám ho uložený , ale prepisujem si to tu. Teda aby ste si poslintali aj vy :) Ak ho budem nabudúce zase robiť tak pridám aj fotopostup :)

Suroviny

Cesto:
160 g Mäkké ( margarínu)
400 g
4
1,6 dl
210 g
80 g
1 čajová lyžička
pol lyžičky
 štipka
Biely krém:
1  vrchovatú polievkovú lyžicu (1 malý pytlík 9 g)
5  lyžíc
2,4 dl
1
4
80 g
1  čajová lyžička
3  dl
1
1ks
Čokoládový krém:
1  vrchovatú polievkovú lyžicu
5  lyžíc
2  ks
90  g
2,5  dl
20  g
3  dl
2 ks , podľa potreby




Postup

  1. 1

    CESTO: Zmiešajte . múku, soľ, kakao, prášok do pečiva a sódu bikarbónu. vymiešajte maslo s cukrom, potom jeden po druhom, pridajte vajce. Potom ide do zmesi múka a mlieko striedavo. na plech ( 24 x 37 cm vysoké steny), lemovaný s papierom na pečenie.vylejte cesto a upečte v predhriate rúre na 180 ° C 30-35 minút . nechajte 15 minut chladnuť,potom vyklopte na dosku,a odstránte papier..rozrežte cesto na polovicu.

  2. 2

    BIELY KRÉM: namočte želatínu vo vode po dobu 10 minút. Mlieko priveďte s vanilkovým cukrom do varu . vyšľahajte žĺtky s cukrom , pomaly vlejte do horúceho mlieka, za stáleho miešania a pri nízkej teplote varte kým trošku nezhustne. Medzitým namočenú rozpustenú želatínu pri nízkej teplote zohrejte.postupne pridajte k žltkovej zmesi ktorá mierne vychladla. keď všetko úplne vychladne primiešame vyšľahanú šľahačku,a spolu prešľaháme.

  3. 3

    ČOKOLÁDOVÝ KRÉM : Namočte želatínu vo vode po dobu 10 minút. Mlieko dáme variť. vymiešame žĺtky s cukrom , pomaly vlejte do horúceho mlieka za stáleho miešania povarte. po miernom vychladnutí pridáme zohriatu želatínu a nasekanú čokoládu nech sa rozpustí.vyšľaháme šľahačku,a spojíme z uplne vychladnutým krémom. vrstvíme na tmavú piškótu biely krém..potom opäť piškótu..(môžeme pokvapkať sirupom)a na vrch dáme čokoládový krém.vrch posypeme nastrúhanou čokoládou..

Diskusia k receptu

an3da
mmmmňammmm, vyzerá príťažlivo, ukladám, vyskúšam.
marianna76
ozaj, vymenili sa ti písmenká... sme... sem .. a osobne v pohode, aspoň ich budeš mať pri sebe pokope.... a budeš mať v nich poriadok
3sandra3
krásne kocky,,, už len sa do nich zahryznúť,,,, priam sa núkajú
orchidea
krááááááásne, ako sa ti to podarilo tak úhľadne nakrájať...to nechápeml...ukladám si recept
ivss
mamkina robota :)
Ďakujem aj za ňu
paveva
sú ako z cukrárne, podarili sa ti, neviem robiť s želetínou, zdá sa mi to komplikované
majo51
krásny aj niektoré cukrárne by sa môhli hambiť. Akurát sa mi zdá zbytočný ten stužovač šľahačky,keď tam ide želatína. Ináč super.
sneica
waaaaw ten je kraaasny....samozrejme ukladam a coskoro upeciem....kk
stacy77777
Tak toto je naozaj niečo,čo mi udrelo do oka. Pripomenulo mi to jednu cukráreň spred 20rokov,manžel mi takéto niečo nosil,keď som bola tehotná,išla som sa po nich zabiť.Som strašne rada receptu,máš ich nádherné.
dajanca
no neviem... chváliť sa cudzím perím...» www.facebook.com/photo.php?fbid=312753475417387&set=...
valeri
len prepisuj, to je lepšie ako cez kopirák :-)), je to pre veľa ľudí :-)))
dorisa
...tie sú krásne, príťažlivé, ukladám
jeka
úžasný,prekrásny,lahodný,už je aj v mojej KK,dakujem
mariaklara
Ja som si to prečítala, len to treba doplniť a nezabudnúť, nič v zlom.
mariaklara
Prosím ťa, môže to byť želatína v bielom sáčku a sú po ňom pokreslené kocky? Ja totiž používam väčšinou tú. Lebo sa mi tvoj recept veľmi páči, možno v najbližšej dobe vyskúšam.
ivss
@mariaklara
my sme používal Dr.Oetker ale viem o ktorej hovoríš a myslím si , že nie je kto vie aký rozdiel medzi nimi , čiže môžeš určite :)
tinca
úžasný zákusok až na to, že fotka nie je asi tvoja, prikláňam sa k@ancicka a @mariaklara má to byť vlastné foto. Čiže rcp pridať ak ho aj urobím,nič v zlom
elisticka
wau tak to by som tak nenakrajala nadherne !!! vyzera fantasticky!!!!
dadka2912
zákusok sa podaril pekne,ale nie tebe,ako uvádzaš,že fotka nie je tvoja,tak ako ho mohla takto pokrájať tvoja mamka ,ako si to napísala?nič v zlom...
havino
je to pekný koláčik, ale nerobí sa to na vareche tak,že prekopíruješ doslova niekoho iného text a to aj s gramatickými chybami, to by sme tu viaceré vedeli recepty z Facebooku poprepisovať, ak si ho robila, nič svoje si k popisu nenapísala, žiadne odporúčanie,ako sa piekol, čo by bolo dobre vylepšiť, aspon nejaké poznatky z pečenia
ivss
@havino @redakcia @tinca Napísala som ,že si sem chcem prepísať nejaké recepty aby som to tu mala všetko pohromade , nechválim sa cudzím perím, nenapísala som ,že som ho robila ja . A nevedela som ,že si sem nemôžem pridať fotku, že musím len vlastnú. Tak sa ospravdlňujem teda.
zuzana05
myslim, ze je v poriadku ak tu bola aj ta fotka ved napisala, ze si sem len prepisuje recept- ja som rada, ze som tu tento recept nasla a ak by bol bez fotky tak by som si ho nevsimla. Mnamky-recepty na fb odkial je aj tento recept maju vela receptov skopirovanych aj z varechy. dokonca som tam nasla fotku torty ktoru velmi dobre poznam a chvalila sa s nou teta ktora ju urcite len skopirovala z netu- to je uz hlupe ked sa chvalila cudziou :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia