Foto: ivss
Chystám si sem prepísať pár receptov prípadne dopísať nejaké svoje. Snáď to nikomu nebude vadiť. Tento koláčik som už dávno našla niekde na internete Zobraziť celý popisChystám si sem prepísať pár receptov prípadne dopísať nejaké svoje. Snáď to nikomu nebude vadiť. Tento koláčik som už dávno našla niekde na internete a mám ho uložený , ale prepisujem si to tu. Teda aby ste si poslintali aj vy :) Ak ho budem nabudúce zase robiť tak pridám aj fotopostup :)
Suroviny
Cesto: | |
160 g Mäkké ( margarínu) |
|
400 g |
|
4 |
|
1,6 dl |
|
210 g |
|
80 g |
|
1 čajová lyžička |
|
pol lyžičky |
|
štipka |
|
Biely krém: | |
1 vrchovatú polievkovú lyžicu (1 malý pytlík 9 g) |
|
5 lyžíc |
|
2,4 dl |
|
1 |
|
4 |
|
80 g |
|
1 čajová lyžička |
|
3 dl |
|
1 |
|
1ks |
|
Čokoládový krém: | |
1 vrchovatú polievkovú lyžicu |
|
5 lyžíc |
|
2 ks |
|
90 g |
|
2,5 dl |
|
20 g |
|
3 dl |
|
2 ks , podľa potreby |
|
Postup
-
1
CESTO: Zmiešajte . múku, soľ, kakao, prášok do pečiva a sódu bikarbónu. vymiešajte maslo s cukrom, potom jeden po druhom, pridajte vajce. Potom ide do zmesi múka a mlieko striedavo. na plech ( 24 x 37 cm vysoké steny), lemovaný s papierom na pečenie.vylejte cesto a upečte v predhriate rúre na 180 ° C 30-35 minút . nechajte 15 minut chladnuť,potom vyklopte na dosku,a odstránte papier..rozrežte cesto na polovicu.
- 2
BIELY KRÉM: namočte želatínu vo vode po dobu 10 minút. Mlieko priveďte s vanilkovým cukrom do varu . vyšľahajte žĺtky s cukrom , pomaly vlejte do horúceho mlieka, za stáleho miešania a pri nízkej teplote varte kým trošku nezhustne. Medzitým namočenú rozpustenú želatínu pri nízkej teplote zohrejte.postupne pridajte k žltkovej zmesi ktorá mierne vychladla. keď všetko úplne vychladne primiešame vyšľahanú šľahačku,a spolu prešľaháme.
- 3
ČOKOLÁDOVÝ KRÉM : Namočte želatínu vo vode po dobu 10 minút. Mlieko dáme variť. vymiešame žĺtky s cukrom , pomaly vlejte do horúceho mlieka za stáleho miešania povarte. po miernom vychladnutí pridáme zohriatu želatínu a nasekanú čokoládu nech sa rozpustí.vyšľaháme šľahačku,a spojíme z uplne vychladnutým krémom. vrstvíme na tmavú piškótu biely krém..potom opäť piškótu..(môžeme pokvapkať sirupom)a na vrch dáme čokoládový krém.vrch posypeme nastrúhanou čokoládou..
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Ďakujem aj za ňu
prečítajte si popis fotky prosím :)
my sme používal Dr.Oetker ale viem o ktorej hovoríš a myslím si , že nie je kto vie aký rozdiel medzi nimi , čiže môžeš určite :)