
Repasované dubajské makrónky
Tak som neodolala a podujala som sa vyskúšať maškrtu inšpirovanú chuťou virálnej dubajskej čokolády...

Kukuřička se slepicí v průhledném vývaru
Velmi oblíbené, lehké, letní jídlo. V receptu je použito maso a vývar slepičí, ...

Deduškové záviny
Zo surovin vypracujeme pruzne cesto a natenko ho vyvalkame . Naplnime ho kapustou, osmazenou slaninkou, posypeme solou,...

Pečená nektárinka s plnkou z celozrnných sušienok
a aby to nebolo len tak bez fantázie tak doplníme o jogurt so škoricou, opečené orechy...

Jaternice so zeleninou a slaninou
Recept je inováciou známeho škótskeho národného jedla "haggis, neeps and tatties" , čo je...

Kakaový piškótový korpus vhodný na vykrajovanie
Kakaové piškótové cesto je ideálne ako základ pre rôzne dezerty....

Batatovo-zemiakové lokše s restovanou pečeňou s jablkami
Lokše s pečeňou, to je obľúbená klasika, ktorú si nemusíme vychutnať len niekde na jarmoku...

Chlpatý chlebík s paprikovými srdiečkami
Srdiečka paprík, jaderníky bez semienok, všetkých farieb patria k pochúťkam v našej domácnosti, doslova...

Hubový olovrant
Chutný, ľahký , nenáročný na prípravu. Najradšej ho pripravujem vtedy, keď už máme mäsa vyše hlavy.

Fazuľka so šunkou a s pečenou pablano paprikou
V obchode som „narazil“ na menej ako „šesťtýždňovú“ jemnú zelenú fazuľku a ponuku troch druhov pablano paprík...

Nepečený smotanový dezert
V lete sa hodia rýchlovky v podobe smotanových a jogurtových dezertov s ovocím.

Ajurvédske kitchari
Tento recept pre vás pripravila Lucka, Fitrecepty. Kitchari je tradičné indické jedlo, ktoré je zaužívané v ajurvédskej kuchyni....

Šťavnatá pražma so šafránom
Pre milovnikov ryb pridavam jednoduchy recept z par surovin.

Bok choy ako príloha
Trvalo mi dlho, než som si zvykol na zeleninové prílohy a nahradil ich za cestoviny, zemiaky a ryžu....

Zdravé guľky z jačmenných krúp
Jačmenné krúpy uvaríme vo vode, scedíme a necháme vychladnúť. V sekáčiku krúpy zomelieme. Nie...

Ovocné taštičky bez lepku
Praktický koláčik do ruky – ovocné taštičky bez lepku, ktoré si môžeme naplniť ľubovoľným ovocím. My sme zvolili tentoraz jesennú kombináciu....

Čokoládová kupola s prekvapením
Čokoládové kupoly: Natemperujeme čokoládu, a to tak, že ju najprv zohrejeme na 46 stupňov, potom...

Šalát s ryžou a pečenou zeleninou
Skvelým základom tohto šalátu je hnedá ryža SOS Brown, ktorá má príjemnú a pevnú štruktúru a orieškovú chuť....

Hovädzia špička s hladkolistým kelom
Niečo pre chalupárov, alebo aj fanúšikov grilovania. Rýchlovka, ktorá sa oplatí...

Karfiol s kečupom a syrom
Neviem, či to tu máte, zatiaľ som nenašla... Môže byť ako delená strava, ...