Kurča a la Barrandov

peter64 - fotkapeter64, 6. februára 2012

Ten to recept som si opísal s kuchárskej knihy ktorú vydal Peter Novotný.

Suroviny

1500-2000 g
1/2 balička
250 g alebo čabajka
1-2 ks




Postup

  1. 1

    Kurča,či už zamrrznuté,alebo nie,vlož do ľubovoľnej,lež dosti veľkej nádoby a vracou vodou zalej,aby úplne ponorené bolo.Za ten čas,čo kurča rozmrzať,či sa iba tak v chladnucej vode vaľa a pritom skvele krehne a mäsičko jemnejšim sa stáva,uvar na plnku špagety.Tak ako inokedy,môžu však trochu nedovarené zostať,lebo v kurčati zmäknu tak či onak.Scedene špagety horucou vodou neprelievaj,labo žiaduce je,abysa lepili.Dodaj im chuti soľou,rozotretým cesnakom,pridaj na drobné kusky pokrajanú paprikovu salámu,či ešte lepšie čabianku,ktorá chutnú šťavičku pustí.Nezabudni njmenej jedno,ale ratšej dva vajcia do toho zmiešať.Touto plnkou naplň kurča,ktoré do pekáča vlož a do rozohriatej rúry upiecť daj.

  2. 2

    Prílohu v tomto prípade nech sú klasické hranolčeky,ktoré po fritovaní odkvapkať nechaj do misy nasyp.Posoľ a poriadne čerstvo rozdrveným majoránom posyp.Ked máš dolejem,že si toho majoránu už nasypal dosť,pridaj tohto vynikajúceho korenia ešte raz toľko.Ako další chuťový rozmer prilož na tanier zopár nakladaných cibuliek,nie však pôvodu balkanskeho,lebo ich tam zbytočne presáľajú.

Diskusia k receptu

evanaaa
Ďalší zaujímavý recept na kurča, ale neodporúčala by som zamrznuté rozmrazovať horúcou vodou, hrozí salmonela. Mrazené mäsá sa majú voľne rozmrazovať v chladničke ( do rána), nerada vidím, keď niekto rozmrazuje pod vodou. Tuším som videla plniť kura špagetami, ale kde a kto to varil, sa nepamätám. len tie hranolky mi tam nejak nejdú, a ešte s majoránom......ale iste sa nájde , kto to má rád. A tie drobné cibuľky zavarené mám aj ja rada.
evas13
Takéto kurčiatko sa zdá byť vynikajúce a plniť špagetami, veru neviem či som o tom čítala, možno aj áno a ty si to veľmi zaujímavo napísal, ba aj okorenil. :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia