Foto: bubrienka1
Hrozienkové pagáčiky sú veľmi obľúbené nielen v našej rodine. Pri ich príprave je však dôležité mať hrozienka bez tvrdých prímesí /kamienkov/, pretože následky konzumácie Zobraziť celý popisHrozienkové pagáčiky sú veľmi obľúbené nielen v našej rodine. Pri ich príprave je však dôležité mať hrozienka bez tvrdých prímesí /kamienkov/, pretože následky konzumácie nás potom draho vyjdu u zubára.
príprava
na 150 °C
Suroviny
160 g |
|
0,5 dl /um |
|
z jedného citróna |
|
1 ks |
|
Cesto: | |
125 g |
|
2 ks |
|
125 g |
|
200 g |
|
50 g (zlatý klas) |
|
0,5 ks |
|
štipka |
|
poleva: | |
|
Postup
-
1
Hrozienka preberieme (aby neboli v nich tvrdé čiastočky), opláchneme, namočíme najlepšie na noc do rumu a citrónovej šťavy. Pridáme "otvorený" vanilkový struk. Necháme hrozienka nasiaknuť rumom.
- 2
Heru vymiešame do hladka s cukrom a vajcami, kým nebude masa svetlá a krémová. Sypké súčasti - múku, maizenu, soľ a prášok do pečiva - zmiešame a postupne pridávame do krému.
- 3
Z hrozienok vyberieme vanilkový struk a primiešame ich do krémovej masy. Pomocou dvoch čajových lyžičiek ukladáme na plech malé kopčeky. Z tohto množstva cesta nám vyjde asi 50 kúskov. Po uložení pagáčikov na plech, ho dáme asi na pol hodinu do chladu, kým si predhrejeme rúru na pečenie. Po upečení pagáčiky môžeme poliať citrónovou polevou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu