Grilované kačacie prsia so zeleninovou plnkou

Jozef Ševčík
šéfkuchár reštaurácie Pulitzer U zlatého jeleňa v Bratislave, 19. októbra 2015
Grilované kačacie prsia so zeleninovou plnkou
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
40 minút
príprava
60 minút
na 200 °C

Suroviny

4 ks
100 g
200 g
1 kg
100 ml
100 ml
100 g
8 ks
100 g




Postup

  1. 1

    Plnka: Papriky a šampiňóny nakrájame na drobné kocky, zmiešame s nastrúhaným tvrdým syrom.

  2. 2

    Na nasolených kačacích prsiach po dĺžke nakrojíme vrecko, ktoré naplníme plnkou. Otvorenú časť spojíme špajľou. Takto pripravené vrecká ugrilujeme dozlatista z oboch strán a dáme do rúry piecť pri teplote 200 °C asi 60 minút.

  3. 3

    Kapustu nakrájame na tenké rezance, ktoré dáme udusiť na zohriaty karamel. Pred koncom ochutíme vínom, octom, soľou a korením podľa vlastnej chuti. Podávame s lokšami natretými kačacou masťou.

Diskusia k receptu