Grilované kačacie prsia so zeleninovou plnkou
Jozef Ševčík
šéfkuchár reštaurácie Pulitzer U zlatého jeleňa v Bratislave, 19. októbra 2015
šéfkuchár reštaurácie Pulitzer U zlatého jeleňa v Bratislave, 19. októbra 2015
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
40 minút
príprava
príprava
60 minút
na 200 °C
na 200 °C
Postup
-
1
Plnka: Papriky a šampiňóny nakrájame na drobné kocky, zmiešame s nastrúhaným tvrdým syrom.
- 2
Na nasolených kačacích prsiach po dĺžke nakrojíme vrecko, ktoré naplníme plnkou. Otvorenú časť spojíme špajľou. Takto pripravené vrecká ugrilujeme dozlatista z oboch strán a dáme do rúry piecť pri teplote 200 °C asi 60 minút.
- 3
Kapustu nakrájame na tenké rezance, ktoré dáme udusiť na zohriaty karamel. Pred koncom ochutíme vínom, octom, soľou a korením podľa vlastnej chuti. Podávame s lokšami natretými kačacou masťou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu