Tento recept patrí medzi naše obľúbené vianočné recepty.
porcií
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Tvaroh, maslo, múku a žĺtok zmiešame a vypracujeme cesto. Cesto odložíme na 20 minút do chladničky. Na panvici roztopíme maslo, pridáme rozmrazené rozdrvené rybie filé a podusíme na masle. Pridáme postrúhanú mrkvu, premiešame a ešte podusíme. Ochutíme soľou, korením a pridáme dve vajcia, posekaný kôpor a miešame do zhustnutia. Hmotu necháme vychladnúť. Po vychladnutí do hmoty zapracujeme smotanu.
- 2
Odležané cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbku asi troch milimetrov. Z cesta, ostrým nožom povykrajujeme tvary ryby (dve a dve sa snažíme vykrojiť približne rovnaké). Na jeden tvar ryby dáme plnku, prikryjeme druhým tvarom a okraje postláčame. Každú „rybu“ potrieme rozšľahaným vajcom a poukladáme ich na plech.
- 3
Vložíme do rúry vyhriatej na 180 stupňov Celzia a pečieme asi 15 minút. Rybie tortičky môžeme, pred pečením, ozdobiť kúskami cesta v tvare šupín a po upečení sardelovým očkom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu