Vianočné rybie tortičky

zdenka131 - bez fotkyzdenka131, 5. decembra 2009

Tento recept patrí medzi naše obľúbené vianočné recepty.

6
porcií
20 minút
príprava
15 minút
na 180 °C

Suroviny

250 g
50 g
1 ks
100 g
2 ks
200 g
2,5 dl
2 ks




Postup

  1. 1

    Tvaroh, maslo, múku a žĺtok zmiešame a vypracujeme cesto. Cesto odložíme na 20 minút do chladničky. Na panvici roztopíme maslo, pridáme rozmrazené rozdrvené rybie filé a podusíme na masle. Pridáme postrúhanú mrkvu, premiešame a ešte podusíme. Ochutíme soľou, korením a pridáme dve vajcia, posekaný kôpor a miešame do zhustnutia. Hmotu necháme vychladnúť. Po vychladnutí do hmoty zapracujeme smotanu.

  2. 2

    Odležané cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbku asi troch milimetrov. Z cesta, ostrým nožom povykrajujeme tvary ryby (dve a dve sa snažíme vykrojiť približne rovnaké). Na jeden tvar ryby dáme plnku, prikryjeme druhým tvarom a okraje postláčame. Každú „rybu“ potrieme rozšľahaným vajcom a poukladáme ich na plech.

  3. 3

    Vložíme do rúry vyhriatej na 180 stupňov Celzia a pečieme asi 15 minút. Rybie tortičky môžeme, pred pečením, ozdobiť kúskami cesta v tvare šupín a po upečení sardelovým očkom.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia