Tekvicové minibábovky s malinovým krémom

Daniel Brida a Jozef Čimbora
z hotela Impozant**** vo Valči, 12. októbra 2016
Tekvicové minibábovky s malinovým krémom
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
6
porcií
10 minút
príprava
15 minút
na 170 °C

Suroviny

250 g
200 g
125 g
15 g
130 g
150 g
20 ml
20 g
2 ks
20 g




Postup

  1. 1

    Tekvicu ošúpeme a najemno nastrúhame, pridáme múku, vajcia, cukor, kypriaci prášok, škoricu, maslo a všetko spolu vymiešame.

  2. 2

    Vymastené formy naplníme a pečieme v rúre vyhriatej na 170 °C. Medzitým rozpustíme cukor a vanilkový cukor, pridáme maliny, víno a zredukujemena malinovú omáčku.

Diskusia k receptu

haji
Trochu rozházené suroviny - vejce někde na chvostu v surovinách do omáčky. Těsto by klidně mohlo začínat našleháním vajec s cukrem, to je u piškotu ve prospěch nadýchanosti. Mistři asi spěchali, i tmavá podložka vymazala barevnost omáčky, tak si vypomohli bílým topíkem. Že by honili těch 30 minut?!
evanaaa
Máš pravdu, @haji , mne sa nezdá, že tie suroviny len tak spolu zamiešame a nie ako aj ty hovoríš, pripraviť podobne ako pišk. cesto, tu sa asi vajíčka nešľahajú, a je jedno, čo sa pridá skôr alebo neskôr, na postupe nezáleží, lenže niekedy je chuť závislá aj od technolog. postupu. Ale možno sa mýlim a stačí takto, inak, sú tam celkom chutné ingrediencie.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia