Polievka z pečenej tekvice

Bjorn Juhnke
šéfkuchár Kempinski hotela Riverpark v Bratislave, 11. novembra 2011
Polievka z pečenej tekvice
Foto: Pravda - Ivan Majerský

Suroviny

1 ks
100 g
2 vetvičky
 štipka
400 ml
300 ml




Postup

  1. 1

    V hrnci speníme maslo, pridáme tymian, aby maslo chytilo chuť. Pridáme tekvicu a pečieme na masle. Znížime teplotu a pomaly ju karamelizujeme, zhruba desať minút. Tekvica by mala mať peknú svetlohnedú a karamelovú farbu.

  2. 2

    Pridáme vývar a zase privedieme do varu. Tekvicu varíme, pokiaľ nebude mäkká (ďalších 10 minút).

  3. 3

    Do mixéra pridáme smotanu a mixujeme až do hladkého pyré. Pridáme trocha soli. Prepasírujeme. Polievku podávame posypanú tekvicovými semiačkami.

  4. 4

    NÁŠ TIP: Dôležité je tekvicu orestovať a skaramelizovať ju na masle, to polievke dodá dobrú chuť.

Diskusia k receptu

cica2
aj mne sa recept páči, krásne foto!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia