Tvarohový cheesecake s tekvicovým pyré
Marko Boczek
zástupca šéfkuchára v reštaurácii Brasserie La Marine v Bratislave, 14. decembra 2020
zástupca šéfkuchára v reštaurácii Brasserie La Marine v Bratislave, 14. decembra 2020
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
12
porcií
porcií
20 minút
príprava
príprava
35 minút
na 150 °C
na 150 °C
Postup
-
1
Keksy rozdrvíme alebo rozmelieme na sypkú hmotu, pridáme zmäknuté maslo, vymiešame a hmotu uložíme do tortovej formy, kde ju rovnomerne utlačíme.
- 2
Tvaroh, mascarpone, vajcia a cukor dobre vymiešame a nalejeme na korpus. Pečieme 35 minút v teplovzdušnej rúre pri teplote 150 stupňov. Upečený cheesecake necháme vychladnúť a pokrájame na 12 porcií.
- 3
Tekvicu očistíme, vyberieme jadierka a nakrájame na malé kocky. Pečieme 15 minút pri teplote 180 stupňov. Pridáme citrónovú šťavu, med a rozmixujeme. Tekvicovým pyré cheesecake ozdobíme.
Tiež cheesecake:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu