Cheesecake
Cheesecake

Tvarohový cheesecake s tekvicovým pyré

Marko Boczek
zástupca šéfkuchára v reštaurácii Brasserie La Marine v Bratislave, 14. decembra 2020
Tvarohový cheesecake s tekvicovým pyré
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
12
porcií
20 minút
príprava
35 minút
na 150 °C

Suroviny

250 g
200 g
500 g
500 g
5 ks
200 g
Tekvicové pyré:
1 ks
100 g
z 1/2 citróna

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Keksy rozdrvíme alebo rozmelieme na sypkú hmotu, pridáme zmäknuté maslo, vymiešame a hmotu uložíme do tortovej formy, kde ju rovnomerne utlačíme.

  2. 2

    Tvaroh, mascarpone, vajcia a cukor dobre vymiešame a nalejeme na korpus. Pečieme 35 minút v teplovzdušnej rúre pri teplote 150 stupňov. Upečený cheesecake necháme vychladnúť a pokrájame na 12 porcií.

  3. 3

    Tekvicu očistíme, vyberieme jadierka a nakrájame na malé kocky. Pečieme 15 minút pri teplote 180 stupňov. Pridáme citrónovú šťavu, med a rozmixujeme. Tekvicovým pyré cheesecake ozdobíme.

Recept je zaradený do kategórií:
Dezerty, Na sladko, Zákusky, Pečené

Diskusia k receptu