Papanasi pod smotanou a jabĺčkami

Marián Breznický
šéfkuchár hotela Patriot v Skalici, 25. augusta 2013
Papanasi pod smotanou a jabĺčkami
Foto: Robert Hüttner
4
porcie
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

200 g
40 g
2 ks
120 g
30 g
z 1/2 ks citróna
700 g
100 g
1 bal.
400 g
2 ks
100 g
100 g




Postup

  1. 1

    Maslo roztopíme a zmiešame so všetkými surovinami na jemné cesto. Prikryjeme fóliou a necháme odstáť. Vyvaľkáme asi 0,5 cm hrubý plát, z ktorého vykrajujeme obdĺžniky a v strede ich narežeme.

  2. 2

    V horúcom oleji vysmážame dozlatista, necháme odkvapkať a posypeme práškovým cukrom zmiešaným s vanilkovým cukrom.

  3. 3

    Jabĺčka očistíme a nakrájame na menšie kocky, ktoré na panvici spolu s práškovým cukrom skaramelizujeme a zalejeme jablkovou šťavou. Papanasi podávame s porciou kyslej smotany s karamelizovanými jablkami.

Diskusia k receptu

ywett
Papanasi sa nerobia tvarovo ináč? Ja čo poznám, tak sú okrúhle s dierkou v strede a ešte sa z cesta tvarujú menšie guľky...
oma444
velmi zaujimavy recepr a urcite aj chutny,na tvare predsa az tak nezalezi
vcelka
To je ako s našimi krapňami. Každá dedina, ba i každá rodina má svoje vlastné poňatie papanasov...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia