Papanasi pod smotanou a jabĺčkami
Marián Breznický
šéfkuchár hotela Patriot v Skalici, 25. augusta 2013
šéfkuchár hotela Patriot v Skalici, 25. augusta 2013
Foto: Robert Hüttner
4
porcie
porcie
10 minút
príprava
príprava
20 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Maslo roztopíme a zmiešame so všetkými surovinami na jemné cesto. Prikryjeme fóliou a necháme odstáť. Vyvaľkáme asi 0,5 cm hrubý plát, z ktorého vykrajujeme obdĺžniky a v strede ich narežeme.
- 2
V horúcom oleji vysmážame dozlatista, necháme odkvapkať a posypeme práškovým cukrom zmiešaným s vanilkovým cukrom.
- 3
Jabĺčka očistíme a nakrájame na menšie kocky, ktoré na panvici spolu s práškovým cukrom skaramelizujeme a zalejeme jablkovou šťavou. Papanasi podávame s porciou kyslej smotany s karamelizovanými jablkami.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu