Plnené klobúčiky capellaci na cukinovom ragú
Miroslav Heredoš
šéfkuchár reštaurácie Va Bene v Bratislave, 8. septembra 2013
šéfkuchár reštaurácie Va Bene v Bratislave, 8. septembra 2013
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
45 minút
príprava
príprava
10 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Z múky, žĺtkov a oleja vytvoríme husté cesto, ktoré poriadne vymiesime a necháme odpočívať v chladničke. Po hodine vyberieme, rozvaľkáme na tenký plát a formičkou vykrajujeme kolieska, ktoré plníme plnkou zo syra gorgonzola a prosciutta. Dvojice zlepíme a ohnutím krajov tvarujeme do podoby klobúčikov. Varíme vo vode zhruba minútu.
- 2
Cukety nakrájame na malé kocky a orestujeme ich na troške oleja. Pridáme tymian a vložíme uvarené cestoviny. Prehrejeme, zahustíme kockou masla a podávame na tanieri s troškou rukoly.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu