Plnené klobúčiky capellaci na cukinovom ragú

Miroslav Heredoš
šéfkuchár reštaurácie Va Bene v Bratislave, 8. septembra 2013
Plnené klobúčiky capellaci na cukinovom ragú
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
45 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

100 g
110 g
1 ČL
100 g
100 g
200 g
150 g
15 g
20 g
20 ml (na varenie)




Postup

  1. 1

    Z múky, žĺtkov a oleja vytvoríme husté cesto, ktoré poriadne vymiesime a necháme odpočívať v chladničke. Po hodine vyberieme, rozvaľkáme na tenký plát a formičkou vykrajujeme kolieska, ktoré plníme plnkou zo syra gorgonzola a prosciutta. Dvojice zlepíme a ohnutím krajov tvarujeme do podoby klobúčikov. Varíme vo vode zhruba minútu.

  2. 2

    Cukety nakrájame na malé kocky a orestujeme ich na troške oleja. Pridáme tymian a vložíme uvarené cestoviny. Prehrejeme, zahustíme kockou masla a podávame na tanieri s troškou rukoly.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia