Tento môj recept pochádza z hodne dávnejšieho obdobia, preto k nemu nedokladám ilustračné foto. Je to šalát univerzálny, čo sa týka ročného obdobia. Môže Zobraziť celý popisTento môj recept pochádza z hodne dávnejšieho obdobia, preto k nemu nedokladám ilustračné foto. Je to šalát univerzálny, čo sa týka ročného obdobia. Môže sa spraviť jak z jarnej mladej zeleniny, tak v zime.
porcie
príprava
na 100 °C
Suroviny
2 stredne veľké |
|
1 menší |
|
1 malý aj s vňaťou |
|
1 menšia |
|
50 g strúhaný |
|
1 malá |
|
2 čaj.lyž. |
|
1 čaj.lyž. |
|
1/3 káv.lyž. |
|
1/4 káv.lyž. |
|
podľa chuti |
|
opatrne |
|
Postup
-
1
Zemiaky dobre umyjeme, uvaríme v šupe, neošúpeme a nakrájame na malé kocky.
- 2
Kaleráb pokrájame na malé kocky, pór na kolieska, aj vňať a prevaríme spolu v trochu osolenej vode asi 7 minút.
- 3
Cibuľu nakrájame nadrobno, zeleninu zlejeme, pridáme k tomu zemiaky a všetko spolu opatrne zmiešame.
- 4
Do majolenky primiešame sójovú omáčku, horčicu, koreniny, šťavu z citróna, trošku posolíme. Ak je potrebné, môžme trocha zriediť vývarom zo zeleniny.
- 5
K zelenine pridáme ešte nastrúhaný syr, ochutenú majolenku a všetko spolu jemne premiešame.
- 6
Necháme odstáť v chladničke aspoň 4 hodiny, ale kľudne aj 24-48 hodín. Čím dlhšie sa takto jednotlivé chute do seba preabsorbovávajú a ustalujú, tým je šalát lepší.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu