Zemiaková tortila so špenátom
Jednoduché na přípravu. Ingredience mám skoro vždy doma až na ten baby špenát.
Chlodnik rajský – Chłodnik pomidorowy
Chłodnik je ideální polévka pro letní dny, může být na sladko, ale nejpopulárnější jsou naslano....
Šľahačkovo-marhuľová roláda
Dnes som robila džem marhuľový a kým sa varil, tak som si povedala že spravím nejakú...
Gaštanový koláč Mont Blanc bez lepku
Na slávnostný vianočný stôl patrí aj slávnostný dezert. A taký je aj náš dnešný recept na gaštanový koláč Mont Blanc bez lepku...
Jogurtové raňajky na dobré trávenie
Výdatné zdravé raňajky, ktoré naštartujú trávenie a zlepšia deň.
Jahodové srdiečko
Srdiečko som piekla v silikonovej forme a robila som ho prvý raz. Je to vymyslený recept....
Marhuľové dolky
Vráťte sa späť do čias keď ste "kradli" mame s plechu koláčiky a vylizovaly misy. Recept z...
Pescado a la Veracruzana
Ryba, avšak nie v mojej obľúbenej smotanovej omáčke, ale v paradajkovej....
Mandľovo-ricottový koláč bez lepku s čučoriedkami
Ricotta v Taliansku je asi taký istý národný poklad ako tvaroh na Slovensku. V našom dnešnom recepte sme použili práve ten taliansky....
Pomarančové palacinky
Do misy dáme múku a za stáleho miešania prilievame mlieko. Nakoniec pridáme vajce. Cesto musí...
Top pizza buchty
Pizza buchty zo skvelého cesta, ktoré vydržia mäkké aj 5 dní. Robil som dvojitú dávku a vyšlo mi cca 60 ks....
Smotanový gratin v tekvici
Je tisíc spôsobov, ako navariť guláš. Slovensko v nich vyniká už aj preto, že k nám nemeral dlhú...
Šalát z kačaciny a rukoly
Kačacie prsia očistíme, osušíme, kožu narežeme na mriežku, osolíme, okoreníme a grilujeme kožou...
Husacie stehná s chlebovo-paprikovou plnkou
Nedeľný obed bol vždy synonymom toho najlepšieho a najchutnejšieho. Chvíľou, v ktorej sa akoby spomalil čas...
Makovo-citrónový závin z lístkového cesta
Tento recept vznikol spôsobom čo chladnička dala :-)...
Sicílske pomaranče s klinčekovou panna cottou a čokoládovou mrveničkou
Recept od Martina Záhumenského
Roládky z perličky s tekvicovou omáčkou
Známa a neznáma. Slovenská, a predsa akoby exotická. Všedná a zároveň vzácna. Prepelice, perličky, bažanty, jarabice, holuby......
Chia puding s pomarančovou šťavou
Zmiešame mlieko, pomarančovú šťavu, nastrúhanú kôru a med.
Višňový guľôčkový koláč
Z uvedených ingrediencií vypracujeme hladké cesto, ktoré dáme na pol hodinu do chladničky.
Hrnčekové minibábovky s makom bez lepku
Aj vy milujete mak? Či je sezóna, či nie, my sa ho nevieme dojesť. Preto sme pripravili ďalší recept z tejto na Slovensku tak obľúbenej plodiny....
Šalát s camembertom a orechmi
Rukolu umyjeme a necháme odkvapkať. Camembert a hrušku nakrájame a poukladáme na rukolu.
Bravčová panenka v lístkovom ceste
Rúru predhrejeme na 180 stupňov, maso si očístíme a nakrájame na hrubšie pláty, cibuľku a...