Tvarohové pagáčiky

marcsika - fotkamarcsika, 24. februára 2013

Výborná drobná pochúťka k vínku

4
porcie
20 minút
príprava
10-15 minút
na 180 °C

Suroviny

25 dkg
25 dkg (alebo Hera)
25 dkg
1 ks




Postup

  1. 1

    Múku, tuk, vajce, soľ a tvaroh vypracujeme na cesto.

  2. 2

    Vyvaľkáme na hrúbku cca 0,5 cm a vykrajujeme drobné kolieska. Posypeme strúhaným syrom.

  3. 3

    Poukladáme na suchý plech a pečieme na 180 st.

Diskusia k receptu

horalka66
mám rada pagáče a tak aj tvoje si ukladám a vyskúšam dík :-)
huck
Tento recept mi poslala moja setra prefotený, asi pred 20. rokmi. Dostala ho vtedy od kolegu z práce . Na záver receptu, kolega napísal podčiarknuté doporučenie - Nepažriť! Zo skúsenosti vedel prečo :)) Pagačiky sý vynikajúce.
abend
Robím takmer identické, do cesta nedávam vajce, múku dávam hladkú a dávam 1/2 balíčka PRDOPEČ, večer vypracujem cesto, na noc odložím do chladničky, ráno vyvalkám cesto, vykrajujem rôzne tvary, vrch potriem vajíčkom a posypem napr. sezamom.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia