Jablkové rezy z tvarohového cesta
Recept mám zo staršieho čísla časopisu Život a u nás je obľúbený, preto si ho dávam na Varechu, aby sa mi nestratil.
35 minút
príprava
príprava
Suroviny
Cesto: | |
250 g |
|
1 ks |
|
250 g |
|
štipka |
|
Plnka: | |
1 kg |
|
podľa potreby |
|
podľa chuti (mleté) |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
Na potretie: | |
1 ks |
|
Postup
-
1
Cesto: Tvaroh pomelieme na mäsovom mlynčeku a zmiesime s múkou, Herou a soľou.
- 2
Dobre vypracované cesto rozdelíme na dva polovice. Jednu rozvaľkáme na dobre pomúčenej doske a opatrne prenesieme na menší plech vymastený tukom a vysypaný múkou. Na cesto navrstvíme postrúhané jablká, posypeme práškovým cukrom, mletými orechami, hrozienkami a pokvapkáme umom.
- 3
Prikryjeme druhou polovicou vyvaľkaného cesta a potrieme rozšľahaným vajíčkom. Povrch popicháme vidličkou a upečieme v rúre vyhriatej na 180 °C dozlatista.
Tiež jablkový koláč:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu