Jablkový koláč
Jablkový koláč

Jablkové rezy z tvarohového cesta

elba - bez fotkyelba, 26. januára 2022

Recept mám zo staršieho čísla časopisu Život a u nás je obľúbený, preto si ho dávam na Varechu, aby sa mi nestratil.

35 minút
príprava

Suroviny

Cesto:
250 g
1 ks
250 g
štipka
Plnka:
1 kg
podľa potreby
podľa chuti (mleté)
podľa chuti
podľa chuti
Na potretie:
1 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Cesto: Tvaroh pomelieme na mäsovom mlynčeku a zmiesime s múkou, Herou a soľou.

  2. 2

    Dobre vypracované cesto rozdelíme na dva polovice. Jednu rozvaľkáme na dobre pomúčenej doske a opatrne prenesieme na menší plech vymastený tukom a vysypaný múkou. Na cesto navrstvíme postrúhané jablká, posypeme práškovým cukrom, mletými orechami, hrozienkami a pokvapkáme umom.

  3. 3

    Prikryjeme druhou polovicou vyvaľkaného cesta a potrieme rozšľahaným vajíčkom. Povrch popicháme vidličkou a upečieme v rúre vyhriatej na 180 °C dozlatista.

Recept je zaradený do kategórií:
Ovocné, Slovenská kuchyňa, Dezerty, Na sladko, Koláče, Pečené

Diskusia k receptu


Zaujímavé video z archívu TV Varecha