Plátok z morského vlka pod mandľovou strieškou

Andrej Hurajt
šéfkuchár hotela Atrium v Novom Smokovci, 20. januára 2013
Plátok z morského vlka pod mandľovou strieškou
Foto: Robert Hüttner
4
porcie
20 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

600 g
80 g
20 g
2 ks
450 g
200 ml
1 KL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Z morského vlka stiahneme kožu a osolíme ho. Z medu, žĺtkov, medovky a citrónovej kôry spravíme zmes, ktorú natrieme na jednu stranu ryby a naukladáme na ňu lupienky z mandlí.

  2. 2

    Na panvici rozohrejeme olej a vložíme naň rybu najprv stranou s mandľovým kabátikom.

  3. 3

    K rybe sa hodí parená zelenina a hľuzovková pena (mlieko ochutené hľuzovkovým olejom zohrejeme a speníme).

Diskusia k receptu