Plátok z morského vlka pod mandľovou strieškou
Andrej Hurajt
šéfkuchár hotela Atrium v Novom Smokovci, 20. januára 2013
šéfkuchár hotela Atrium v Novom Smokovci, 20. januára 2013
Foto: Robert Hüttner
4
porcie
porcie
20 minút
príprava
príprava
10 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Z morského vlka stiahneme kožu a osolíme ho. Z medu, žĺtkov, medovky a citrónovej kôry spravíme zmes, ktorú natrieme na jednu stranu ryby a naukladáme na ňu lupienky z mandlí.
- 2
Na panvici rozohrejeme olej a vložíme naň rybu najprv stranou s mandľovým kabátikom.
- 3
K rybe sa hodí parená zelenina a hľuzovková pena (mlieko ochutené hľuzovkovým olejom zohrejeme a speníme).
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu