Plátok z morského vlka pod mandľovou strieškou

Andrej Hurajt
šéfkuchár hotela Atrium v Novom Smokovci, 20. januára 2013
Plátok z morského vlka pod mandľovou strieškou
Foto: Robert Hüttner
4
porcie
20 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Postup

  1. 1

    Z morského vlka stiahneme kožu a osolíme ho. Z medu, žĺtkov, medovky a citrónovej kôry spravíme zmes, ktorú natrieme na jednu stranu ryby a naukladáme na ňu lupienky z mandlí.

  2. 2

    Na panvici rozohrejeme olej a vložíme naň rybu najprv stranou s mandľovým kabátikom.

  3. 3

    K rybe sa hodí parená zelenina a hľuzovková pena (mlieko ochutené hľuzovkovým olejom zohrejeme a speníme).

    Deti

Diskusia k receptu