Domáce krekry

rybka59 - bez fotkyRybka59, 6. októbra 2015 19:14
Ďalšie recepty »

Tento recept je jednoduchy a veľmi nam chuti, mam ho zo starších novin, krekry si môžete upiecť do zásoby - uzatvárateľnej nádobe vydržia aj 4 tyždne, ak sa nezjedia.

4
porcie
15 min
na 200 °C

Suroviny

200 g
1 ks
1 čl
1 čl
30 g
100 ml
Na posypanie:
100 g
100 g
Tvarohový krém:
125 g
125 g
1 čl
Varecha.sk na Instagrame: Followuj @varechask

Postup prípravy

  1. 1

    V muke vyhlbime jamku,do nej vyklopime vajce ,pridáme cukor,soľ, mlieko a maslo. Smerom od okrajov ku stredu spracujeme cesto, miesime ho 15minut.Prikryte ho dame odpočinúť.

  2. 2

    Cesto rozdelíme na dve časti,obe postupne na pomučenej doske vyvaľkame na veľkosť plechu. dva plechy navlhčime štetcom vodou, a vysypeme sezamom. Plech vyložime cestom,potrieme vodou a posypeme makom.

  3. 3

    V strede rozohriatej rury upečieme dochrumkava, napokom nalameme na kusky a podávame nasucho alebo s tvarohovym krémom...Krem: maslo vymiešame do peny a postupne po lyžiciach pridavame tvaroh,osolime podľa chuti vymiešame do kremu.Dochutime nasekanou pažitkou.

Recept je zaradený do tagov:


TOPlist