Tento recept je jednoduchy a veľmi nam chuti, mam ho zo starších novin, krekry si môžete upiecť do zásoby - uzatvárateľnej nádobe vydržia aj Zobraziť celý popisTento recept je jednoduchy a veľmi nam chuti, mam ho zo starších novin, krekry si môžete upiecť do zásoby - uzatvárateľnej nádobe vydržia aj 4 tyždne, ak sa nezjedia.
porcie
na 200 °C
Suroviny
200 g |
|
1 ks |
|
1 čl |
|
1 čl |
|
30 g |
|
100 ml |
|
Na posypanie: | |
100 g |
|
100 g |
|
Tvarohový krém: | |
125 g |
|
125 g |
|
1 čl |
|
|
Postup
-
1
V muke vyhlbime jamku,do nej vyklopime vajce ,pridáme cukor,soľ, mlieko a maslo. Smerom od okrajov ku stredu spracujeme cesto, miesime ho 15minut.Prikryte ho dame odpočinúť.
- 2
Cesto rozdelíme na dve časti,obe postupne na pomučenej doske vyvaľkame na veľkosť plechu. dva plechy navlhčime štetcom vodou, a vysypeme sezamom. Plech vyložime cestom,potrieme vodou a posypeme makom.
- 3
V strede rozohriatej rury upečieme dochrumkava, napokom nalameme na kusky a podávame nasucho alebo s tvarohovym krémom...Krem: maslo vymiešame do peny a postupne po lyžiciach pridavame tvaroh,osolime podľa chuti vymiešame do kremu.Dochutime nasekanou pažitkou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu