Koláč plnený špargľou a hráškom
šéfkuchár reštaurácie Toscana – italian bistro & lounge v Bratislave, 26. marca 2014

Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
porcie
príprava
na 200 °C
Suroviny
| Cesto: | |
| 250 g |
|
| 120 g |
|
| 1 ks |
|
| 3 čl |
|
|
|
|
| Plnka: | |
| 200 g |
|
| 300 g |
|
| 4 ks |
|
| 3/4 pohára |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| 100 g (alebo iný podobný syr) |
|
Postup
-
1
Zamiesime cesto, vytvarujeme ho do guľatej formy, zabalíme do alobalu a vložíme do chladničky na 2 – 3 hodiny. Cesto rozvaľkáme do šírky asi 22 cm. Vyložíme ním maslom vymastenú formu na pečenie. Povrch cesta popicháme vidličkou a krátko necháme zapiecť pri teplote 200 °C. Zapekáme približne 12–14 minút, potom necháme vychladnúť.
- 2
Uvaríme špargľu (cca 15 – 20 minút, zelená špargľa sa uvarí rýchlejšie ako biela). Pokrájame ju na kolieska (časť možno odložiť na ozdobu). Hrášok spolu so špargľou uložíme na koláč.
- 3
Vajcia vymiešame so smotanou. Ochutíme soľou, korením a nastrúhaným muškátovým orieškom. Túto zmes vylejeme na koláč a navrch nasypeme strúhaný parmezán. Takto pripravený koláč dopečieme pri teplote 200 °C asi 30 minút. Podávame teplé so zeleným šalátom.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








quiche robím rada v mnohých obmenách a špargľová sezóna bude čoskoro