Platesa s hrachovým purée

sidneckij - fotkasidneckij, 26. apríla 2016
Platesa s hrachovým purée
Foto: sidneckij

Verzia receptu od Jamesa Martina, originál je platesa na pare. Verím, že jeho recept je oveľa chutnejší a zdravší. No i tak som si pochutil.

1
porcia
40 minút
príprava

Suroviny

1 filé
3 ks
4 ks
1 hrsť
3 plátky

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Dáme variť zemiaky.

  2. 2

    Na suchej panvici osmažíme slaninu a čipsy osušíme na papieri.

  3. 3

    Na panvici po slanine roztopíme maslo a pridáme hrášok. Po minúte pridáme pol deci vody a varíme asi minútu. Uvarený hrášok rozmixujeme na purée a podľa potreby pridáme maslo.

  4. 4

    Špargľu blanžírujeme vo vriacej vode asi dve minúty. A odstavíme ju pod studenú vodu.

  5. 5

    Uvaríme zemiaky.

  6. 6

    Na panvici roztopíme maslo. A opražíme osolenu a okorenenú platesu z každej strany asi dve minúty. Na tej istej panvici dokončíme špargľu a ak zvýšil hrášok, možno aj ten.

Recept je zaradený do kategórií:
Ryby, Ryby morské, Anglická kuchyňa, Hlavné jedlá, Obed, Večera, Oprážané

Diskusia k receptu

kukulienka71
zaujímavý recept, fotku si mohol dať na ležato. To si servíroval priamo na papieri?? Aké korenie? purée je pyré;-) ale snahu si cením, vďaka za inšpiráciu.
katka78
Aj mne sa páči, hoci na rybky veľmi nie som. Hráškovému pyré svedčí aj mäta - ak proti nej nič nemáš, možno niekedy vysúšaš. Aj servírovanie máš pekné :-)
alenafl
Vyzera to uzasne! Urcite sa budem inspirovat tvojim receptom! ***** :)