
Foto: sidneckij
Verzia receptu od Jamesa Martina, originál je platesa na pare. Verím, že jeho recept je oveľa chutnejší a zdravší. No i tak som si pochutil.
porcia
príprava
Suroviny
1 filé |
|
3 ks |
|
4 ks |
|
1 hrsť |
|
3 plátky |
|
|
|
|
|
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Dáme variť zemiaky.
- 2
Na suchej panvici osmažíme slaninu a čipsy osušíme na papieri.
- 3
Na panvici po slanine roztopíme maslo a pridáme hrášok. Po minúte pridáme pol deci vody a varíme asi minútu. Uvarený hrášok rozmixujeme na purée a podľa potreby pridáme maslo.
- 4
Špargľu blanžírujeme vo vriacej vode asi dve minúty. A odstavíme ju pod studenú vodu.
- 5
Uvaríme zemiaky.
- 6
Na panvici roztopíme maslo. A opražíme osolenu a okorenenú platesu z každej strany asi dve minúty. Na tej istej panvici dokončíme špargľu a ak zvýšil hrášok, možno aj ten.
Ďalšie recepty:
- 2
Servírované na kameninovej doske.
hneď to vyzerá ešte lepšie takto naležato;-) ahá, takže doska:-) Ďakujem za odpoveď.