Biela čokoládová pena s vaječným likérom
Zuzana Sisáková
šéfkuchárka zážitkovej reštaurácie Víno & Tapas v Poprade–Spišskej Sobote a spoluautorka projektu LadyChef, 29. decembra 2021
šéfkuchárka zážitkovej reštaurácie Víno & Tapas v Poprade–Spišskej Sobote a spoluautorka projektu LadyChef, 29. decembra 2021
Foto: Viki Sisáková
4
porcie
porcie
30 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Bielu čokoládu necháme roztopiť vo vodnom kúpeli, odložíme z tepelného zdroja.
- 2
Do smotany dáme semienka z vanilky, vaječný likér a vyšľaháme. Keď čokoláda mierne vychladne, vmiešame do nej po lyžičkách šľahačku a potom ešte prešľaháme.
- 3
Naplníme do pohárov a necháme tuhnúť v chladničke aspoň dve hodiny.
- 4
Podávame ozdobené šľahačkou.
Tiež Čokoládový dezert:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu