Čokoládový dezert
Čokoládový dezert

Biela čokoládová pena s vaječným likérom

Zuzana Sisáková
šéfkuchárka zážitkovej reštaurácie Víno & Tapas v Poprade–Spišskej Sobote a spoluautorka projektu LadyChef, 29. decembra 2021
Biela čokoládová pena s vaječným likérom
Foto: Viki Sisáková
4
porcie
30 minút
príprava

Suroviny

100 g
230 ml
1/2 ks
30 ml
Navrch:

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Bielu čokoládu necháme roztopiť vo vodnom kúpeli, odložíme z tepelného zdroja.

  2. 2

    Do smotany dáme semienka z vanilky, vaječný likér a vyšľaháme. Keď čokoláda mierne vychladne, vmiešame do nej po lyžičkách šľahačku a potom ešte prešľaháme.

  3. 3

    Naplníme do pohárov a necháme tuhnúť v chladničke aspoň dve hodiny.

  4. 4

    Podávame ozdobené šľahačkou.

Diskusia k receptu