Chlebík s medom fotorecept
Foto: tejaja
Aj keď je na prvý pohľad zvláštne pridávať do chleba med, je to surovina, ktorá dodá chlebu inú dimenziu. A nemusí ísť len Zobraziť celý popisAj keď je na prvý pohľad zvláštne pridávať do chleba med, je to surovina, ktorá dodá chlebu inú dimenziu. A nemusí ísť len o chlieb namazaný maslom alebo lekvárom, či inou sladkou nátierkou.
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Do misky dáme vodu, olej, med a premiešame.
-
2
Pridáme koreniny, soľ a nastrúhanú pomarančovú kôru.
-
3
Potom prisypeme obe múky a droždie. Pokiaľ použijeme čerstvé droždie (cca 14 g), rozdrobíme ho na múku.
-
4
Hnetacími metlami robota vymiešame cesto. Necháme vykysnúť. Vymiesiť cesto môžeme samozrejme aj ručne, ale robot alebo hnetacie háky ručného šľahača to urobia ľahšie a rýchlejšie.
-
5
Cesto ešte raz krátko ručne premiesime, dáme do olejom vymastenej formy (terina) a necháme 10 minút postáť.
- 6
Potom pečieme na 190 °C asi 35 minút. Upečenosť chleba vyskúšame ihlou na šašlik. Nesmie lepiť.
- 7
Poznámka: Chlieb je výborný natretý maslom, lekvárom alebo akoukoľvek nátierkou. Je možné ho upiecť aj v domácej pekárni, kde dodržíme rovnaký postup: najprv tekuté suroviny, potom sypké.
Tiež domáci chlieb:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 6
Diskusia k receptu