Domáci chlieb
Domáci chlieb

Chlebík s medom fotorecept

tejaja - bez fotkytejaja, 15. júla 2024
Chlebík s medom (fotorecept)
Foto: tejaja

Aj keď je na prvý pohľad zvláštne pridávať do chleba med, je to surovina, ktorá dodá chlebu inú dimenziu. A nemusí ísť len Zobraziť celý popisAj keď je na prvý pohľad zvláštne pridávať do chleba med, je to surovina, ktorá dodá chlebu inú dimenziu. A nemusí ísť len o chlieb namazaný maslom alebo lekvárom, či inou sladkou nátierkou.

60 (+ kysnutie) minút
príprava
35-40 minút
na 180 °C

Suroviny

360 g
200 g
3 dl
2 PL
1 PL
1 KL
1/2 KL
1 KL strúhaná
1 bal.
1 zarovnaná KL




Postup

  1. 1

    Do misky dáme vodu, olej, med a premiešame.

    Chlebík s medom (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pridáme koreniny, soľ a nastrúhanú pomarančovú kôru.

    Chlebík s medom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Potom prisypeme obe múky a droždie. Pokiaľ použijeme čerstvé droždie (cca 14 g), rozdrobíme ho na múku.

    Chlebík s medom (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Hnetacími metlami robota vymiešame cesto. Necháme vykysnúť. Vymiesiť cesto môžeme samozrejme aj ručne, ale robot alebo hnetacie háky ručného šľahača to urobia ľahšie a rýchlejšie.

    Chlebík s medom (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Cesto ešte raz krátko ručne premiesime, dáme do olejom vymastenej formy (terina) a necháme 10 minút postáť.

  6. 6

    Potom pečieme na 190 °C asi 35 minút. Upečenosť chleba vyskúšame ihlou na šašlik. Nesmie lepiť.

  7. 7

    Poznámka: Chlieb je výborný natretý maslom, lekvárom alebo akoukoľvek nátierkou. Je možné ho upiecť aj v domácej pekárni, kde dodržíme rovnaký postup: najprv tekuté suroviny, potom sypké.

Diskusia k receptu