Baklažánová nátierka

babkamt - fotkababkamt, 21. augusta 2012

Túto nátierku som tiež našla v mojej písanke.Dnes ju budem robiť.

Suroviny

200 g
40 g
100 g
8 strúčikov




Postup

  1. 1

    Nakrájanú cibuľu spením na oleji , pridám umytý, na kocky nakrájaný baklažán , udusím . Pridám soľ , mleté čierne korenie a rozotrený cesnak. Dobre premiešam.

  2. 2

    Natriem na dobrý čerstvý chlieb.

Diskusia k receptu

zinnajdha
Robievam podobne, ibaže nedávam vôbec cibuľu, dávam množstvo rôznych byliniek a korenín( po troške ) a nakoniec natvrdo uvarené vajcia. Množstvo vajec - podľa množstva " bakli ": na dva baklažány aj šteť vajec- on tie vajcia zje. Bakli treba dusiť dlhšie ešte bez cesnaku, len na oleji, aby sa čo najviac rozpustil, až potom treba pridať cesnak a ostatné a ďalej dusiť. Cibuľu do tejto nátierky nedávam, je takto ľahšia, aj tak je tam všetkého dosť.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia