Niekedy to musím kombinovať, niekto to rád biele, niekto žlté, niekto červené.. Výborný príloha.
Postup
-
1
Ciibuľku nakrájame nadrobno (alebo bez cibule, pre deti, dá sa vložiť do ryže v celku a potom to celé vybrať ), do hrnca nalejeme trochu oleja , nasypeme opláchnutú, odkvapkanú ryžu, zamiešame s olejom, prilejeme vodu, no potom sa to už nemá miešať, len poprípade potriasť hrncom. -1 hrnček ryže, 1,5 hrnček vody, (1:1,5...2:3,ked chceme viac). Prilejeme vodu, nemusí byť teplá ,- na malom plameni nechám odpariť vodu - poloodkrytý hrniec a keď sa voda odparila, hrniec zakryjem a ryžu nechám v pare (vypneme sporák). A môžem robiť niečo iné.. Ryža je výborná ako príloha alebo ako rizoto. Pred vypnutím sporáka prisypeme mrazený hrášok, budeme to mať so zeleninkou. A do hotovej ryže môžeme primiešať nakrájané kúsky pečeného kuracieho mäsa. Nápadom sa medze nekladú.)) Dobrú chuť*
Diskusia k receptu