Ryža - dobrota

kikili - fotkakikili, 9. marca 2012

Niekedy to musím kombinovať, niekto to rád biele, niekto žlté, niekto červené.. Výborný príloha.

Suroviny

hrnček 1
 môžeme pridať kari
hrnček 1,5

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Ciibuľku nakrájame nadrobno (alebo bez cibule, pre deti, dá sa vložiť do ryže v celku a potom to celé vybrať ), do hrnca nalejeme trochu oleja , nasypeme opláchnutú, odkvapkanú ryžu, zamiešame s olejom, prilejeme vodu, no potom sa to už nemá miešať, len poprípade potriasť hrncom. -1 hrnček ryže, 1,5 hrnček vody, (1:1,5...2:3,ked chceme viac). Prilejeme vodu, nemusí byť teplá ,- na malom plameni nechám odpariť vodu - poloodkrytý hrniec a keď sa voda odparila, hrniec zakryjem a ryžu nechám v pare (vypneme sporák). A môžem robiť niečo iné.. Ryža je výborná ako príloha alebo ako rizoto. Pred vypnutím sporáka prisypeme mrazený hrášok, budeme to mať so zeleninkou. A do hotovej ryže môžeme primiešať nakrájané kúsky pečeného kuracieho mäsa. Nápadom sa medze nekladú.)) Dobrú chuť*

Diskusia k receptu

5 komentárov k receptu
...a este ked sa k hrasku pridaju zemiaky, hrozienka, zazvor, paradajky atd. uz je to kombinacia ako sa patri a mame Byriani taku super verziu slovenskeho rizota.


ja v poslednej dobe na troche oleja opražím trochu mrazenej polievkovej zmesi z Lidla, pridám k tomu umytú ryžu a ostatné ako ty, je to taká menšia zmena v podávaní ryže ako prílohy,doporučenie @2010 tiež nie je zlé, prípadne nejaký zvyšok mäsa a je eňo-ňuňo rizoto...
ja to robím presne takto len nezalievam čistou vodou ale vodou v ktorej som rozdvil 1maggi kocku a prevaril a potom už netreba nijako dochucovať,všetko je v kocke,a robím to v jánskom skle,tam vidno kedy sa tekutina odparila,alebo sa dá pozrieť pridvihnutím či sa nepripaľuje
Ja robím ryžu bez oleja v mikrovlnke. Len prepláchnuť, zaliať vriacou vodou z konvice a v jenskej mise 4 minúty zakryté na výkone 750, potom odkryť a asi 15 minút na 350.

Pridaj komentár k receptu: