Brownies s čokoládovým kapučínom

Marek Ort
šéfkuchár reštaurácie Altitude v Bratislave a člen olympijského tímu Slovenského zväzu kuchárov a cukrárov, 21. apríla 2013
Brownies s čokoládovým kapučínom
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc

Nepoznám lepšiu sladkú surovinu, ako je čokoláda. Dá sa s ňou donekonečna kúzliť, aby sa napokon čokoládový dezert stal tou najchutnejšou bodkou za stolovaním.

10
porcií
10 minút
príprava
25-30 minút
tepelná úprava

Suroviny

350 g
250 g
3 veľké (alebo 4 malé)
250 g
85 g
1 ČL




Postup

  1. 1

    Čokoládu rozpustíme s maslom. Vajcia vyšľaháme s cukrom a potom vmiešame do čokolády.

  2. 2

    Nakoniec primiešame múku a prášok do pečiva.

  3. 3

    Nalejeme do formy a vložíme do rúry vyhriatej na 180 °C. Pečieme 25 – 30 minút podľa veľkosti formy. Podávame s čokoládovým kapučínom.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia