Recept vznikol náhodou so surovín, ktoré sme mali doma po ruke. Pre zdravú kombináciu surovín sa nakoniec stal u nás doma obľúbeným ako ľahší Zobraziť celý popisRecept vznikol náhodou so surovín, ktoré sme mali doma po ruke. Pre zdravú kombináciu surovín sa nakoniec stal u nás doma obľúbeným ako ľahší obed či večera.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
| Nákyp: | |
| 1 ks malý |
|
| 2 ks |
|
| 100 g |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| Hubová zmes: | |
| 4 ks mladé (kozáky) |
|
| 1 ks malá |
|
| 1 trojuholník |
|
| 1 PL |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| Príloha: | |
| 3 ks |
|
| nastrúhaná dusená na masle |
|
|
|
|
Postup
-
1
Karfiol rozobratý na ružičky naparíme cca. 20 min. Žĺtky so smotanou vymiešame, pridáme soľ, koreniny podľa chuti a opatrne vmiešame sneh z bielkov. Do zapekacej misy poukladáme karfiol, ktorý zalejeme takto pripravenou zmesou. Pečieme v rúre cca. 30 min. na 190°C.
- 2
Na hubovú zmes nadrobno nakrájame pripravené huby a cibuľu, udusíme do mäkka. K vychladnutej zmesi pridáme syr, maslo, soľ a koreniny podľa chuti. Podávame s hriankami, mrkvou dusenou na masle a šalátovou uhorkou.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









Diskusia k receptu