
Jadrovníky v praženici s prílohou pico de gallo
Sezóna paprík je ešte v plnom prude a tak je nadostač aj ich jadrovníkov (viem, že...

Ľahký piškótový dezert - falošné Tiramisu
Falošné jak divá sviňa, ale výborné. A bez cesnaku. To preto, aby si...

Batátový chlebíček s avokádem
Nechcete jíst pečivo? Zkuste místo veky batát. Zajímavá kombinace chutí. A dobrá, myslím si....

Cibuľový šalát
Cibule prekrojíme na polovice a nakrájame na tenké mesiačiky. Uhorku ošúpeme, pozdĺžne prekrojíme a nakrájame...

Plnené cukinové mištičky
Dnes som mala cukinový deň. zavárala som papriku plnenú cukinovou zmesou... tak sme si urobili na...

Kuracie stehná s domácou údenou klobáskou a červeným vínom
Na sobotný obed pre mojich hostí som pripravila výborné kuracie stehná na červenom víne s domocou údenou...

Tortička s čokoládovým krémom a hroznom
Stačí sa pozrieť do prírody, slovenská jeseň je najpestrejším obdobím roka a v gastronómii to platí dvojnásobne...

Ohnivý slaný dezert
Toto jedlo je jednoduché a veľmi palivé. Ostala mi ryža a mozzarellu bolo treba spracovať...

Prekladaný trhací koláč s marcipánom
Tento marcipánový kysnutý koláč sa nekrája, každý kúsok lahodnej dobroty sa pohodlne odlomí.

Šalát pre obojživelníkov
Tento šalát máme veľmi radi. Je vhodný pre milovníkov mäska, aj pre vegetariánov /môžu sa...

Rustikálne zemiakovo-syrové tortičky
Zemiaky v šupke dôkladne umyjeme a do 1/3 nakrojíme. Dáme piecť do rozohriatej rúry na 220...

Čokoládovo-pekanové brownie podľa Viliama Bajzíka
Máte radi čokoládu a radi experimentujete? Vyskúšajte recept do 15 eur, v ktorom použijete len...

Slané pečivo s fetou
Maslo vymiešame, pridáme fetu, ktorú sme rozmrvili v rukách alebo rozpučili vidličkou.

Lambeth torta
Prvé torty kedysi boli zdobené maslovým krémom a preto je vintage technika, ktorú dnes celý svet pozná pod názvom lambeth, návratom do starých čias....

Makovník s citrónovou penou
Z trošky mlieka, múky, cukru a droždia si pripravíme kvások. Hotový kvások zmiešame s preosiatou...

Fazuľkový šalát s lahôdkovým tofu
Väčšina ľudí považuje tofu za potravinu pre vegetariánov a vegánov. Ale nezatracujte ho, aj keď ste vyznávačmi mäsa....

Baklažánové fusilli s paradajkovou omáčkou
Nakrájaný baklažán namočíme na 30 minút do osolenej vody. Medzitým predhrejeme rúru na teplotu 220 stupňov...

Východ proti západu (ryžová vojna)
Rozhodli sme sa s manželkou, že si spravíme niečo ľahké. Zeleninové rizoto. Po servirovaní....

Jablko-krúpový puding
Pretože bol sýty obed tak večera bola ľahká a sladká. Už som tu krúpy pridal iných...

Šľahačkový baranček
Z bielkov ušľaháme sneh, pridáme cukor a opatrne primiešame šľahačku, žĺtky, múku zmiešanú s...

Zemiakovo–vaječná zapekaná dobrota
Oškrabané zemiaky nasekáme na drobné kocky a osmažíme na panvici na olivovom oleji dozlata.

Listové těsto plněné masovou směsí
maso pomeleme a osmahneme na cibulce. Dochutíme kořením kuře gril.

Polievka z bielej maslovej tekvice s hríbami, krúpami a zeleninou
Jednoduchá, ale veľmi chutná polievka. Vyskúšajte. Nemusí byť len tekvicová krémová...