Veľkonočné praclíky

redakcia - fotkaredakcia, 19. septembra 2009
20 minút
príprava

Suroviny

750 g
180 g
450 ml
30 g
1 KL




Postup

  1. 1

    Do preosiatej múky pridáme rozpustený tuk, žĺtok, vlažné mlieko a kvások pripravený z droždia, cukru a mlieka.

  2. 2

    Vymiesime tuhšie cesto a necháme ho na teplom mieste kysnúť. Vykysnuté cesto znovu premiesime, sformujeme ho do valca a ten pokrájame na viac častí.

  3. 3

    Každú rozvaľkáme na šúľok a z nej tvarujeme praclíky. Ukladáme ich na vymastený a pomúčený plech ďalej od seba, aby sa nezlepili.

  4. 4

    Praclíky natrieme rozšľahaným vajíčkom, posypeme makom alebo rascou, necháme ešte asi 20 minút kysnúť a potom ich upečieme.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia