20 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Do preosiatej múky pridáme rozpustený tuk, žĺtok, vlažné mlieko a kvások pripravený z droždia, cukru a mlieka.
- 2
Vymiesime tuhšie cesto a necháme ho na teplom mieste kysnúť. Vykysnuté cesto znovu premiesime, sformujeme ho do valca a ten pokrájame na viac častí.
- 3
Každú rozvaľkáme na šúľok a z nej tvarujeme praclíky. Ukladáme ich na vymastený a pomúčený plech ďalej od seba, aby sa nezlepili.
- 4
Praclíky natrieme rozšľahaným vajíčkom, posypeme makom alebo rascou, necháme ešte asi 20 minút kysnúť a potom ich upečieme.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu