Prípitok z čili krídeliek

Jaroslav Cabúk
šéfkuchár hotela Thermia Palace v Piešťanoch a člen Gourmet klubu, 31. decembra 2011
Prípitok z čili krídeliek
Foto: Pravda - Robert Hüttner

Suroviny

1500 g
kúsok čerstvý
 zväzok
1 konzerva (250 g )
1 PL
150 g




Postup

  1. 1

    Arašidy nasucho opečieme na panvici. Olivový olej, trochu strúhaného zázvoru, rajčiny, mletú papriku, polovicu arašidov, soľ, cukor, čili, škoricu, vývar a korenie vymixujeme ponorným mixérom najemno. Pridáme posekaný koriander a mladú cibuľku a necháme odstáť, kým sa rozležia a spoja chute. Prípadne potom dochutíme.

  2. 2

    Krídelká očistíme, osolíme, ochutíme čili a zázvorom a necháme v oleji marinovať aspoň 1,5 hodiny. Potom krídelká osušíme, obalíme v múke a vypražíme.

  3. 3

    Do pohára naservírujeme trocha chladnej omáčky, dáme dve krídelká, posypeme koriandrovou vňaťou a praženými arašidmi.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia