Prípitok z čili krídeliek
Jaroslav Cabúk
šéfkuchár hotela Thermia Palace v Piešťanoch a člen Gourmet klubu, 31. decembra 2011
šéfkuchár hotela Thermia Palace v Piešťanoch a člen Gourmet klubu, 31. decembra 2011
Foto: Pravda - Robert Hüttner
Postup
-
1
Arašidy nasucho opečieme na panvici. Olivový olej, trochu strúhaného zázvoru, rajčiny, mletú papriku, polovicu arašidov, soľ, cukor, čili, škoricu, vývar a korenie vymixujeme ponorným mixérom najemno. Pridáme posekaný koriander a mladú cibuľku a necháme odstáť, kým sa rozležia a spoja chute. Prípadne potom dochutíme.
- 2
Krídelká očistíme, osolíme, ochutíme čili a zázvorom a necháme v oleji marinovať aspoň 1,5 hodiny. Potom krídelká osušíme, obalíme v múke a vypražíme.
- 3
Do pohára naservírujeme trocha chladnej omáčky, dáme dve krídelká, posypeme koriandrovou vňaťou a praženými arašidmi.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu