15 minút
príprava
príprava
15/30 minút
na 160 °C
na 160 °C
Postup
-
1
Pokrájané rožky namočíme do mlieka a potom vyžmýkame.Sušení huby umyjeme a necháme v pohári s vodou,aby zmäkli.V sezóne použijeme čerstvé tak 200g
- 2
Na masle speníme pokrájanú cibuľu a pór,osolíme.Pridáme huby a prikryté dusíme.Do misky vložíme vlhké rožky ,pridáme podusené huby s cibuľou a pórom/vychladnuté/prelisovaný cesnak,dochutíme soľou,nastrúhaným muškátovým orechom a majoránkou.
- 3
Vmiesime žĺtky a z bielkou ušľahaný sneh nakoniec pridáme nadrobno nakrájanú petržlenovú vňať.Formu na srnčí chrbát vytrieme maslom,vysypeme strúhankou a rovnomerne naplníme hmotou.Dáme zapiecť do vyhriatej rúry.Podávame so sezónnou zeleninou.Dobrý je aj studený.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Myslím,že nemôže byť na škodu receptu,ak tie huby budú čerstvé.Napíšem,ako sa mi recept vydaril.