Srnčí hubový chrbát

oco - fotkaoco, 19. júla 2010
15 minút
príprava
15/30 minút
na 160 °C

Suroviny

5 ks
3 PL
2 ks
1 ks
1 ks
4 ks




Postup

  1. 1

    Pokrájané rožky namočíme do mlieka a potom vyžmýkame.Sušení huby umyjeme a necháme v pohári s vodou,aby zmäkli.V sezóne použijeme čerstvé tak 200g

  2. 2

    Na masle speníme pokrájanú cibuľu a pór,osolíme.Pridáme huby a prikryté dusíme.Do misky vložíme vlhké rožky ,pridáme podusené huby s cibuľou a pórom/vychladnuté/prelisovaný cesnak,dochutíme soľou,nastrúhaným muškátovým orechom a majoránkou.

  3. 3

    Vmiesime žĺtky a z bielkou ušľahaný sneh nakoniec pridáme nadrobno nakrájanú petržlenovú vňať.Formu na srnčí chrbát vytrieme maslom,vysypeme strúhankou a rovnomerne naplníme hmotou.Dáme zapiecť do vyhriatej rúry.Podávame so sezónnou zeleninou.Dobrý je aj studený.

Diskusia k receptu

tatranka
Teraz začína bohaté obdobie húb.S manželom na ne radi chodíme.
Myslím,že nemôže byť na škodu receptu,ak tie huby budú čerstvé.Napíšem,ako sa mi recept vydaril.
1288_1276494884 - profilový obrázok
oco
oco
Tatranka ďakujem že si ma zaradila medzi priateľov sme dokonca rovesníci.Kežmarok mám rád chodieval som tam s dievčatami hrať volejbal.
siintia
Super recept. Viac preferujeme huby a cestvu zeleninu ako maso :-))




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia