príprava
na 175 °C
Suroviny
| 8 ks |
|
| 250 g |
|
| 300 g |
|
|
|
|
| Náplň: | |
| 1 balíček |
|
| 400 ml |
|
| 2 PL |
|
| 200 g |
|
| 1 ks |
|
| 6 PL |
|
| Na posypanie: | |
| 50 g |
|
| 100 g |
|
| Poleva: | |
| 200 g |
|
|
|
|
Postup
-
1
Rúru si predhrejeme. Tortovú formu vyložíme papierom na pečenie. Oddelíme žĺtky od bielkov, žĺtky šľaháme s cukrom 15 minút na penu, pridáme k nim mleté lieskovce, zmiešame s nastrúhanou citrónovou kôrou a nakoniec zľahka vmiešame sneh z bielkov. Cesto vlejeme do formy a pečieme pri 175˚ asi 50 minút. Vychladnutý korpus vyklopíme a necháme ešte vychladnúť.
- 2
Z pudingového prášku, mlieka a cukru uvaríme puding. Necháme ho 2 hodiny chladnúť, pričom ho občas premiešame, aby sa nevytvorila kôrka. Medzitým si ušľaháme tuhú šľahačku, vmiešame ju do studeného pudingu a necháme 30 minút chladnúť. Korpus rozrežeme, spodný plát vložíme do tortovej formy, pokvapkáme rumom a potrieme mandľovou šľahačkou.
- 3
Posypeme ju mletými orechmi a kandizovaným ovocím, prikryjeme druhým plátom korpusu a zľahka pritlačíme. Tortu necháme chladnúť asi 2 hodiny. Nakoniec ju potrieme rozpustenou bielou čokoládou a ozdobíme čokoládovými motívmi.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu