Hubový veniec s hruškami

droetker - fotkaDr.Oetker, potravinárska spoločnosť založená v roku 1891, 20. septembra 2013
Hubový veniec s hruškami
Foto: droetker

Komerčný recept

Doba prípravy: asi 40 minút
Doba kysnutia: asi 50 minút
Doba pečenia: asi 35 minút
asi 12 kusov

12
porcií
90 minút
príprava
35 minút
na 200/180 °C

Suroviny

Na cesto:
150 g
80 g
30 g
230 g
1 bal.
1 ČL zarovnaná
50 g
Na náplň:
1 ks
130 g
1 ks zrelá malá
1 PL
125 g (typu Lučina)
1 ČL vrchovatá
1/2 ČL
1/2 ČL
100 g (typu Niva)
Ešte potrebujeme:
 priem. 26 cm

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Na prípravu cesta olúpeme zemiaky, uvaríme a ihneď roztlačíme alebo prelisujeme pomocou lisu na zemiaky. Necháme krátko vychladnúť. V kastróliku zohrejeme mlieko a necháme v ňom rozpustiť maslo alebo margarín.

  2. 2

    V mise zmiešame múku, droždie, soľ, pridáme zemiaky, mlieko s tukom a všetko ručne spracujeme na hladké cesto. Krátko zapracujeme kocky šunky. Cesto zakryjeme a necháme na teplom mieste kysnúť tak dlho, kým sa viditeľne nezväčší jeho objem.

  3. 3

    Na prípravu náplne olúpeme cibuľu, očistíme a nakrájame šampiňóny, hrušku olúpeme a nakrájame na kocky. Na panvici rozohrejeme olej a opražíme cibuľku do sklovita. Pridáme šampiňóny, hrušku a podusíme asi 5 minút. Primiešame syr, škrob, šunku, osolíme, okoreníme a necháme vychladnúť.

  4. 4

    Plesňový syr nakrájame na kocky.

  5. 5

    Cesto na zľahka pomúčenej pracovnej ploche ešte raz krátko premiesime a vyvaľkáme obdĺžnik (asi 35 x 30 cm). Náplň rovnomerne rozotrieme, pričom na hornom okraji necháme asi 1 cm voľný. Na náplň rozložíme kocky plesňového syra. Cesto zvinieme z dlhšej strany a vložíme do vymastenej a strúhankou vysypanej formy, konce zľahka stlačíme. Zakryjeme a necháme kysnúť, kým veniec viditeľne nezväčší svoj objem. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

    Elektrická rúra: 200 °C
    Teplovzdušná rúra: 180 °C
    Plynová rúra: stupeň 4

    Doba pečenia: asi 35 minút

  6. 6

    Veniec necháme stáť vo forme 10 minút, vyklopíme. Podávame najlepšie teplý.

Diskusia k receptu

3 komentáre k receptu

Pridaj komentár k receptu: