Hubový veniec s hruškami

droetker - fotkaDr.Oetker, potravinárska spoločnosť založená v roku 1891, 20. septembra 2013
Hubový veniec s hruškami
Foto: droetker

Komerčný recept<br><br> Doba prípravy: asi 40 minút<br> Doba kysnutia: asi 50 minút<br> Doba pečenia: asi 35 minút<br> asi 12 kusov<br>

12
porcií
90 minút
príprava
35 minút
na 200/180 °C

Suroviny

Na cesto:
150 g
80 g
30 g
230 g
1 bal.
1 ČL zarovnaná
50 g
Na náplň:
1 ks
130 g
1 ks zrelá malá
1 PL
125 g (typu Lučina)
1 ČL vrchovatá
1/2 ČL
1/2 ČL
100 g (typu Niva)
Ešte potrebujeme:
 priem. 26 cm




Postup

  1. 1

    Na prípravu cesta olúpeme zemiaky, uvaríme a ihneď roztlačíme alebo prelisujeme pomocou lisu na zemiaky. Necháme krátko vychladnúť. V kastróliku zohrejeme mlieko a necháme v ňom rozpustiť maslo alebo margarín.

  2. 2

    V mise zmiešame múku, droždie, soľ, pridáme zemiaky, mlieko s tukom a všetko ručne spracujeme na hladké cesto. Krátko zapracujeme kocky šunky. Cesto zakryjeme a necháme na teplom mieste kysnúť tak dlho, kým sa viditeľne nezväčší jeho objem.

  3. 3

    Na prípravu náplne olúpeme cibuľu, očistíme a nakrájame šampiňóny, hrušku olúpeme a nakrájame na kocky. Na panvici rozohrejeme olej a opražíme cibuľku do sklovita. Pridáme šampiňóny, hrušku a podusíme asi 5 minút. Primiešame syr, škrob, šunku, osolíme, okoreníme a necháme vychladnúť.

  4. 4

    Plesňový syr nakrájame na kocky.

  5. 5

    Cesto na zľahka pomúčenej pracovnej ploche ešte raz krátko premiesime a vyvaľkáme obdĺžnik (asi 35 x 30 cm). Náplň rovnomerne rozotrieme, pričom na hornom okraji necháme asi 1 cm voľný. Na náplň rozložíme kocky plesňového syra. Cesto zvinieme z dlhšej strany a vložíme do vymastenej a strúhankou vysypanej formy, konce zľahka stlačíme. Zakryjeme a necháme kysnúť, kým veniec viditeľne nezväčší svoj objem. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.<br /> <br /> Elektrická rúra: 200 °C <br /> Teplovzdušná rúra: 180 °C <br /> Plynová rúra: stupeň 4 <br /> <br /> Doba pečenia: asi 35 minút

  6. 6

    Veniec necháme stáť vo forme 10 minút, vyklopíme. Podávame najlepšie teplý.

Diskusia k receptu

radost
zaujímavý recept..
hruška..šampiňony..plesňový syr-všetko by som nedala..hádam by sa to rušilo...či sa mýlim..??
hannah22
zaujímave zloženie, nápln sedí ved syr, hruška a žampiony dávam spolu na tzv.syrový tanier bez cibule, treba skúsit.... :))
radost
dakujem @hannah22 za tvoju skúsenosť...
hruška,jablko plus syr-áno-výborne spolu ladí..len s tými šampiňonmi som si nevedla rady...:-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia