Hubový veniec s hruškami
Komerčný recept<br><br> Doba prípravy: asi 40 minút<br> Doba kysnutia: asi 50 minút<br> Doba pečenia: asi 35 minút<br> asi 12 kusov<br>
porcií
príprava
na 200/180 °C
Suroviny
| Na cesto: | |
| 150 g |
|
| 80 g |
|
| 30 g |
|
| 230 g |
|
| 1 bal. |
|
| 1 ČL zarovnaná |
|
| 50 g |
|
| Na náplň: | |
| 1 ks |
|
| 130 g |
|
| 1 ks zrelá malá |
|
| 1 PL |
|
| 125 g (typu Lučina) |
|
| 1 ČL vrchovatá |
|
| 1/2 ČL |
|
| 1/2 ČL |
|
| 100 g (typu Niva) |
|
| Ešte potrebujeme: | |
| priem. 26 cm |
|
Postup
-
1
Na prípravu cesta olúpeme zemiaky, uvaríme a ihneď roztlačíme alebo prelisujeme pomocou lisu na zemiaky. Necháme krátko vychladnúť. V kastróliku zohrejeme mlieko a necháme v ňom rozpustiť maslo alebo margarín.
- 2
V mise zmiešame múku, droždie, soľ, pridáme zemiaky, mlieko s tukom a všetko ručne spracujeme na hladké cesto. Krátko zapracujeme kocky šunky. Cesto zakryjeme a necháme na teplom mieste kysnúť tak dlho, kým sa viditeľne nezväčší jeho objem.
- 3
Na prípravu náplne olúpeme cibuľu, očistíme a nakrájame šampiňóny, hrušku olúpeme a nakrájame na kocky. Na panvici rozohrejeme olej a opražíme cibuľku do sklovita. Pridáme šampiňóny, hrušku a podusíme asi 5 minút. Primiešame syr, škrob, šunku, osolíme, okoreníme a necháme vychladnúť.
- 4
Plesňový syr nakrájame na kocky.
- 5
Cesto na zľahka pomúčenej pracovnej ploche ešte raz krátko premiesime a vyvaľkáme obdĺžnik (asi 35 x 30 cm). Náplň rovnomerne rozotrieme, pričom na hornom okraji necháme asi 1 cm voľný. Na náplň rozložíme kocky plesňového syra. Cesto zvinieme z dlhšej strany a vložíme do vymastenej a strúhankou vysypanej formy, konce zľahka stlačíme. Zakryjeme a necháme kysnúť, kým veniec viditeľne nezväčší svoj objem. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.<br /> <br /> Elektrická rúra: 200 °C <br /> Teplovzdušná rúra: 180 °C <br /> Plynová rúra: stupeň 4 <br /> <br /> Doba pečenia: asi 35 minút
- 6
Veniec necháme stáť vo forme 10 minút, vyklopíme. Podávame najlepšie teplý.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









hruška..šampiňony..plesňový syr-všetko by som nedala..hádam by sa to rušilo...či sa mýlim..??
hruška,jablko plus syr-áno-výborne spolu ladí..len s tými šampiňonmi som si nevedla rady...:-)