Kokosovo–bazalková omáčka
Martin Králik
šéfkuchár Hotela Husárik v Čadci, 9. februára 2010
šéfkuchár Hotela Husárik v Čadci, 9. februára 2010
Foto: Pravda - Ivan Majerský
5 minút
príprava
príprava
15 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Na panvicu nalejeme smotanu, kokosové mlieko, pridáme maslo a necháme rozpustiť. Potom pridáme bazalku, soľ, čierne korenie a varíme, kým omáčka mierne nezhustne.
- 2
Omáčka je mimoriadne vhodná ku grilovaným marinovaným kuracím prsiam na krémovom parmezánovom rizote a pečenými cherry paradajkami.
- 3
NÁŠ TIP: Kokosové mlieko je takmer také bohaté na minerály ako samotná dreň, ale nemá žiaden tuk. Využíva ho predovšetkým ázijská kuchyňa (indonézska, thajská či malajzká). Dnes už nie je problém mlieko kúpiť na Slovensku.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
V juho azijskych krajinach sa pouziva kokosove mlieko do kazdej omacky len same, jeden zo zakladnych dovodov je velmi vysoka laktozna intolerancia , plus tradicne nepouzivanie mliecnych vyrobkov -syr mlieko vo vareni..