Kokosovo–bazalková omáčka

Martin Králik
šéfkuchár Hotela Husárik v Čadci, 9. februára 2010
Kokosovo–bazalková omáčka
Foto: Pravda - Ivan Majerský
5 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

200 ml
150 ml
100 g




Postup

  1. 1

    Na panvicu nalejeme smotanu, kokosové mlieko, pridáme maslo a necháme rozpustiť. Potom pridáme bazalku, soľ, čierne korenie a varíme, kým omáčka mierne nezhustne.

  2. 2

    Omáčka je mimoriadne vhodná ku grilovaným marinovaným kuracím prsiam na krémovom parmezánovom rizote a pečenými cherry paradajkami.

  3. 3

    NÁŠ TIP: Kokosové mlieko je takmer také bohaté na minerály ako samotná dreň, ale nemá žiaden tuk. Využíva ho predovšetkým ázijská kuchyňa (indonézska, thajská či malajzká). Dnes už nie je problém mlieko kúpiť na Slovensku.

Diskusia k receptu

2010
Hmm... zaujmave kombinacia "po europstene."
V juho azijskych krajinach sa pouziva kokosove mlieko do kazdej omacky len same, jeden zo zakladnych dovodov je velmi vysoka laktozna intolerancia , plus tradicne nepouzivanie mliecnych vyrobkov -syr mlieko vo vareni..




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia