Bryndzový krém s krutónmi fotorecept

Peter Pikovský
šéfkuchár Grandhotela v Starom Smokovci, 22. mája 2015
Bryndzový krém s krutónmi (fotorecept)
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
20 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

100 g
60 g
80 g
100 g
150 g
10 g
2 g
5 g
300 g (alebo bageta)
150 g
0,5 l (alebo mäsový)




Postup

  1. 1

    Na oleji speníme cibuľku, pridáme hladkú múku a opečieme dohneda. Pridáme mletú červenú papriku a zalejeme vývarom, za stáleho miešania privedieme do varu.


  2. 2

    Pridáme bryndzu a celú polievku premixujeme mixérom dohladka.


  3. 3

    Nakoniec zjemníme smotanou a maslom. Na plech natrháme starší chlieb, ktorý pokvapkáme olejom a dáme upiecť do rúry na 20 minút pri teplote 180 °C.


Diskusia k receptu