
Šatôčka plnená „ratatouille“ s tekvicovým krémom
Z múky, vajec a oleja vypracujeme cesto, ktoré necháme odležať 8 hodín.

Jednoduchý šalát z cottage syra
Cottage syr patrí k tým produktom, ku ktorým som si dlhé roky naozaj nevedela nájsť cestu najmä kvôli jeho hrudkovitej konzistencii....

Môj domáci chlebík
Je vhodný na každodennú konzumáciu. Tento recept som našla v kuchárskej knihe a vylepšila ja osobne...

Pomarančový koláč
A zase som sledovala televíziu a zbadala som super koláč je fakt rýchly a super.

Zubáč na šošovicovo-zemiakovom šaláte
V osolenej vode uvaríme šošovicu s cesnakom a bobkovým listom.
Jablkový koláč so snehovou čiapočkou
Jabĺčka v našom koláči dodajú báječnú šťavnatosť a skvelo ich doplní zapečená snehová čiapočka s chrumkavými arašidmi....

Kuriatkovo-zemiaková polievka
Kuriatka očistíme, umyjeme, pokrájame na kúsky a dáme variť do 1/2 litra vody. Zemiaky...

Sushi so zelenou baby šparglou
Milujem sushi! Doma som si pripravila s baby zelenou šparglou, ktoré patrí spolu s avokádovým a...

Plnený bôčik s kapustovou štrúdľou
Bravčový bôčik deň pred prípravou orežeme na úhľadné kocky, ktoré naložíme do soľného roztoku (soľ +...

Jesenný hruškový koláč
Všetky ingrediencie si zmiešame a vypracujeme lepivé cesto, ak bude suchšie pridajte ešte lyžicu vody...

Orestované cukinové plátky s tuniakom a kapary
Veľmi jednoduché, zdravé pritom sýte jedlo. Kombinácia cukiny s tuniakom je prekvapivo lahodná.

Avokádovo-lososové kvietky
Nie som ja nejako velmi zatazena na avokado, ale avokadovy krem v kombinacii s...

Kačka so strúhankou
Takto pripravovala kacku moja svokra. Je to velmi jednoduchy postup, ktory snad ocenia hlavne ti,...

Gaštanové gule „Gýmeš“
Penový korpus: Suroviny šľaháme nad parou do zhustnutia, kým sa cukor rozpustí. Po 20 minútach...

Najzamotanejší slaný koláčik
Cesto rozvaľkáme do kruhu a vystelieme ním pripravenenú tortovú formu.

Kura na sekte Hubert
Ostalo nám 3/4 fľaše sektu. Čo s tým urobiť? Tak som spravil kura na ňom...

Opité vajcia
Jednoduchý recept ako využiť šťavu zo sladkokyslých uhoriek. Čerstvo uvarené majú výraznú chuť. Keď...

Sézamové pečené zemiaky
Rúru predhrejeme na 200°, zemiaky obielime a nastrúhame(alebo nakrájame) na tenké plátky. Olej zmiešame so...

Hovädzie dusené s tekvicou a kukuricou „locro“
Locro je výdatný hustý gulášovitý pokrm považovaný za národné jedlo v Argentíne, Bolívii, Peru...

Opečená kuracina dusená s bobkovým listom
Talianska kuchyňa vo svojej podstate požaduje, ako píše Marcella Hazan vo svojej KK, dôsledné využitie...

Dánska pivná polievka
Do piva nalejeme pol litra vody. Chlieb nakrájame na malé kocky, ktoré ponoríme do tekutiny...
Všetky jedlá
Suroviny od A do Z
Polievky
Mäso a hydina
Bezmäsité jedlá
Koláče a dezerty
Torty
Cestoviny
Nátierky
Bylinky