Dnes som sa doma rozhodla na obed spraviť jednu z milióna variant mojich milovaných cestovín.
porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny
300 g |
|
250 g |
|
1 ks menšia |
|
1 ks |
|
1 ks malá |
|
1 strúčik |
|
250 ml |
|
|
|
|
|
|
|
podľa chuti |
|
na posypanie |
|
na ozdobu |
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Pokrájame si cibuľu a cesnak na drobné kúsky, lososa a mozzarellu na menšie kocky, cukinu na plátky. Dáme si variť vodu na cestoviny, na panvicu si dáme zohriať olivový olej na ktorom orestujeme cesnak a cibuľu.
- 2
Na panvicu pridáme lososa a cukinu, ktoré osolíme, okoreníme (ja používam napr. provensálske byliny, oregano) smažíme do mäkka. Potom ich zasypeme trochou hladkej múky a miešaním vytvoríme zásmažku. Tú zalejeme vopred pripravenou zmesou smotany a mlieka. Omáčku necháme zovrieť, podľa potreby zahustíme či rozriedime. Potom pridáme mozzarellu a varíme ešte asi 5-10 minút.
- 3
Uvarené cestoviny polejeme omáčkou a podávame ozdobené napríklad cherry paradajkami.
Ďalšie recepty:
- 2
Diskusia k receptu
Zatiaľ 0 komentáre