Foto: michaella
vizualne zaujimavy a chutny tvarohovy kolac na kazdu prilezitost :)
porcií
príprava
na 170-180 °C
Suroviny
2 hrnček |
|
1 hrnček |
|
1/2 hrnček |
|
3 ks |
|
1 hrnček vlažná |
|
3 lyžice |
|
3/4 ks |
|
500 g |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
4 dl |
|
1 ks |
|
Postup
-
1
všetky suroviny na cesto : muka, cukor, olej, vajíčka, voda, kakao, prášok do pečiva zmiešame buď len tak v miske alebo v šľahači. Vylejeme na pekáč, ja dávam papier na pečenie alebo na vymastený a pomúčený plech. Zmiešame tvaroh s cukrom a žĺtkom. Uvaríme puding a necháme vychladnúť. Potom tvaroh s cukrom a žltkom zmiešame s pudingom a dáme do mikroténového vrecúška, kde sme odstrihli rožtek. A na cesto robíme cestičku - slimáka. Nevadí, že nebude rovná, mne sa tiež podarila kľukatá.
- 2
Dáme piecť – pri teplote 175°C asi 30 minút – ale radšej občas skontrolujeme, lebo kakaové cesto býva zradné… Je dobručký, ale ešte lepší je na druhý deň, keď trošku zvlhne od tvarohu …
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu