Bravčová panenka s krémovými zeleninovými krúpami
Štefan Otrošina
hotel Kalix v Poprade, 31. júla 2022
hotel Kalix v Poprade, 31. júla 2022

Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
Postup
-
1
Krúpy dáme variť do osolenej vody domäkka. Medzitým očistíme bravčovú panenku a rozkrojíme na pár hrubších kusov.
- 2
Keď sú krúpy uvarené, scedíme ich a dáme na panvicu. Pridáme zeleninu, zalejeme smotanou, osolíme, okoreníme a pridáme strúhaný parmezán. Podlejeme trochou vývaru, chvíľu povaríme, aby sa spojili chute a vznikla krémová zmes.
- 3
Na druhej panvici na troche olivového oleja opečieme na silnom ohni panenku, ktorú predtým osolíme a okoreníme. Opečenú panenku dáme na pekáči na 10 minút dopiecť do rúry vyhriatej na 180 stupňov.
- 4
Pred podávaním kusy panenky pokrájame na plátky, servírujeme s krémovými krúpami.
Tiež bravčová panenka:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu