Opečená plnená prepelica s griotkou a karamelizovaným egrešom fotorecept
Foto: izabella929
Nedeľný obed taký jednoduchý a skvele ochutený karamelizovaným egrešom.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
1 ks |
|
1 PL |
|
1 ks menšia |
|
2 strúčiky |
|
50 ml |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
|
|
Plnka: | |
1/2 ks starší |
|
100 ml |
|
1 ks |
|
Karamelizované egreše: | |
100 g čerstvý |
|
1 PL |
|
50 ml |
|
Postup
-
1
Prepelicu som umyla, osušila kuchynským papierom.
-
2
Položila som ju na podšálku, aby ste vedeli aké je to drobné zviera.
-
3
Pripravila som plnku. Pol rožka som nakrájala na kocky, pridala som nakrájané sušené paradajky a vajce. Nesolila som plnku, lebo všetky komponenty sú solené. Všetko som premiešala.
-
4
Plnku som vložila do otvoru v prepelici. Nezošila som ani nespojila šprádlom, lebo keď ju budem opekať na masti zo všetkých strán, položím ju plnkou nadol, plnka sa zvonku opečie a už počas prípravy nevypadne von.
-
5
Na horúcej masti prepelicu opečiem sprudka zo všetkých strán, aby sa mäso zatiahlo, lebo tieto mäsá zvyknú byť dosť suché. Pridám na väčšie kusy nakrájanú cibuľu a cesnak aj so šupkou a polejem celú prepelicu griotkou.
-
6
Počas opekania podlievam iba pol deci bravčového vývaru, ktorý sa mi varí na sporáku. Prepelicu osolím, korením, posypem mletou červenou paprikou a pod pokrievkou opekám 40 minút.
-
7
Upečená prepelica.
-
8
Vyložím ju na dosku a nechám odstáť 15 minút a potom ju prekrojím pozdĺžne na polovicu.
-
9
Pripravím si egreše, ktoré očistím a umyjem.
-
10
Na panvici skaramelizujem cukor a zalejem ho griotkou.
-
11
Do tohto základu pridám egreše a iba minútu spolu podusím.
-
12
Hotový obed podávam s tarhoňou a výborným karamelizovaným egrešom. Prajem vám dobrú chuť.
No bola to pochúťka,,,že dobrého veľa nebýva..najviac mäska je na prsiach a stehnách...ďakujem pekne za komentár..
Máš pravdu nie je toho veľa, ale chutné...ďakujem pekne za komentár..
Milá moja...ten egreš bol ako uhorka..jemne kyslejší doladený griotkou a karamelom...paráda...ďakujem pekne za komentár..
Ďakujem pekne za komentár...
Tvoje slová ma potešili a ďakujem pekne za všetko...
Áno egreš som pripravila kyslejsie,mne to chutilo ako uhorky...hoci to bolo ovocie..
Ďakujem pekne za komentár...