Zmes korenín Chmeli Suneli
Foto: cukinka
Je to zmes korenín používaná v gruzínskej a arménskej kuchyni. Používa sa do mäsa, zeleniny, strukovín, do polievok, šalátov, omeliet aj na marinovanie. Skladá Zobraziť celý popisJe to zmes korenín používaná v gruzínskej a arménskej kuchyni. Používa sa do mäsa, zeleniny, strukovín, do polievok, šalátov, omeliet aj na marinovanie. Skladá sa z 12 druhov korenín.
Suroviny
2 ČL |
|
2 ČL |
|
2 ČL (semienka) |
|
2 ČL |
|
2 ČL |
|
2 ČL |
|
2 ČL |
|
2 ČL |
|
2 ČL |
|
2 ČL |
|
1/3 ČL (2 %) |
|
na špic ČL (0,1 %) |
|
Postup
-
1
Všetky koreniny spolu dobre premiešame.
- 2
Skrátená verzia korenia Chmeli Suneli: Zmiešame rovnaký podiel sušenej bazalky, mletých koriandrových semien, majoránky a kôprovej vňate. Pridáme 2 % chilli korenia a 0,1 % šafranu.
Tiež zmes:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu