Kvakovo-cibuľový krém

Roman Pekný
šéfkuchár hotela Villa Nečas**** v Žiline, 18. januára 2017
Kvakovo-cibuľový krém
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
10 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g čerstvá
300 g
50 g
1 l
200 ml
50 g




Postup

  1. 1

    Kvaku umyjeme, oškrabeme a pokrájame na malé kocky. Na roztopenej masti opražíme najemno nakrájanú cibuľu. Pridáme kvaku, podlejeme vývarom a podusíme domäkka.

  2. 2

    Pridáme smotanu na varenie a necháme prevrieť. Nakoniec pridáme maslo a dochutíme soľou, čerstvo zomletým korením a mletým muškátovým orieškom. Dobre rozmixujeme. Podávame s opraženou cibuľou.

Diskusia k receptu