Fast food po mojom alebo bageta trochu inak

natt - fotkanatt, 1. júna 2013
Fast food po mojom alebo bageta trochu inak
Foto: natt

často dostávam na starosti moju malú sesterničku a bratranca, sú to krásne deti, plné energie a však babičky ich radi rozmaznávajú nezdravými jedlami. Zobraziť celý popisčasto dostávam na starosti moju malú sesterničku a bratranca, sú to krásne deti, plné energie a však babičky ich radi rozmaznávajú nezdravými jedlami. U mňa však dostávajú zdravšie alternatívy a veľmi sa im to páči. Dnes mi hovorili " ked raz budeš mamička tvoje deti budú na teba pyšné, lebo budú mať zdravé jedlo ktoré je chutnejšie ako McDonald." Ohromne ma tento ich kompliment povzbudil a potešil. A zrazu som sa cítila veľmi pyšná že sa môžem starať o tak nádherné deti :)

Suroviny

Vegánska tatárska omáčka:
2 PL
1,5 dl




Postup

  1. 1

    Múku uvaríme s 1dcl vody až kým z toho nevznikne kašička (3 min.). Po vyhladnutí dáme do mixéra a pridávame olej. Nakoniec pridáme pokrájanú cibuľku, soľ, korenie, kyslú uhorku, horčicu a citr.šťavu. Necháme asi 20 min odstáť kým kašička nezhustne.

  2. 2

    Celozrnné pečivo natrieme rastlinným maslom. A vyplníme ho zeleninkou podľa chuti (ja som použila ľadový šalát, rajčinu, uhorku,jarnú cibuľku a reďkovku.) Polejeme tatárkou a podávame. Dobrú chuť :)

  3. 3

    A takto Alžbetke chutilo :)

    Fast food po mojom alebo bageta trochu inak - obrázok 3

Diskusia k receptu

tiginko
@natt ty máš 18 a koľko rokov má tvoja "malá", duševne nádherná sesternička, ak je teda ona na obrázku?
natt
@tiginko je jej 13 :) Hahaha možno vás prekvapuje slovo "malá" ale to sa nedá brať doslovne. Ona je pre mňa malá sesternička ako som ja malá sestrička pre môjho 19 ročného brata a pritom je tam vekový rozdiel minimálny :)
@matianne pokojne niekedy príd! U nás sa kuchyňa nikdy nezatvára :)
janger
No tak tuto bagetku by som veru neodmietla :-). Alzbetka ma sikovnu velku sesternicku ;-).
natt
@janger hahaha, dakujem :) Pokojne niekedy prídte, ako hovorím náš fast food nikdy nemá zatvorené ;)
janger
@natt , si mila :-). A kludne mi tykaj, ako kolegyna-varechacka, haha...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia