Jednoduchý ale chutný recept, keď sa vám nechce v kuchyni tráviť veľa času, ale chcete pripraviť chutnú večeru.
porcie
príprava
na 170 °C
Postup
-
1
Prané zemiaky poriadne umyjeme, neošúpané nakrájame na štvrťky, červenú repu a mrkvu tiež umyjeme a nakrájame - červenú repu na plátky, mrkvu prekrojíme pozdĺžne, cibule očistíme a tiež nakrájame na štvrtinky. Cesnak rozoberieme na strúčiky, nečistíme. Hrniec vymažeme olivovým olejom, kuracie štvrťky opláchneme, prípadne rozdelíme na menšie časti, osolíme a rozložíme na dno hrnca (použijeme taký, ktorý môžeme dať aj do horúcej rúry). Mäso obložíme zemiakmi, cibuľou, strúčikmi cesnaku aj so šupkou a ostatnou zeleninou a všetko posypeme trochou soli a bylinkami podľa chuti (napr. provensálskou zmesou). Jemne podlejeme vodou, hrniec prikryjeme a dáme piecť asi na jednu hodinu pri 170 stupňoch v teplovzdušnej rúre. Občas skontrolujeme, či pokrm netreba podliať.
- 2
Hotové jedlo podávame s miešaným šalátom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu