Kurča so zeleninou

andys - fotkaandys, 26. novembra 2010

Jednoduchý ale chutný recept, keď sa vám nechce v kuchyni tráviť veľa času, ale chcete pripraviť chutnú večeru.

4
porcie
10 minút
príprava
60 minút
na 170 °C

Suroviny

4 ks
4 ks prané
2 ks
2 ks
1 ks červená
4 ks
1 hlavička
 podľa chuti




Postup

  1. 1

    Prané zemiaky poriadne umyjeme, neošúpané nakrájame na štvrťky, červenú repu a mrkvu tiež umyjeme a nakrájame - červenú repu na plátky, mrkvu prekrojíme pozdĺžne, cibule očistíme a tiež nakrájame na štvrtinky. Cesnak rozoberieme na strúčiky, nečistíme. Hrniec vymažeme olivovým olejom, kuracie štvrťky opláchneme, prípadne rozdelíme na menšie časti, osolíme a rozložíme na dno hrnca (použijeme taký, ktorý môžeme dať aj do horúcej rúry). Mäso obložíme zemiakmi, cibuľou, strúčikmi cesnaku aj so šupkou a ostatnou zeleninou a všetko posypeme trochou soli a bylinkami podľa chuti (napr. provensálskou zmesou). Jemne podlejeme vodou, hrniec prikryjeme a dáme piecť asi na jednu hodinu pri 170 stupňoch v teplovzdušnej rúre. Občas skontrolujeme, či pokrm netreba podliať.

  2. 2

    Hotové jedlo podávame s miešaným šalátom.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia