Foto: aszabka
Už veľmi dávno som si nedopriala čosi sladké, tak som si dnes ráno privstala a urobila si po vôli. V chladničke som mala polovicu Zobraziť celý popisUž veľmi dávno som si nedopriala čosi sladké, tak som si dnes ráno privstala a urobila si po vôli. V chladničke som mala polovicu cukety, inšpiráciu na zemiakové cesto som čerpala od Ancicky, trochu som si ho upravila a som nadmieru spokojná.
na 180 °C
Postup
-
1
Pripravíme si suroviny a vypracujeme cesto, ktoré rozvaľkáme na pomúčenej doske. Ja som chcela robiť záviny dva, takže som mala pripravené suroviny v pôvodnej hmotnosti, čiže všetko na cesto x 2. Mala som ale málo cukiny, tak som cesto rozdelila na polovice a druhý závin bol lekvárový s makom..ten sa roztrhol a bolo po paráde :)
-
2
Na rozvaľkané cesto nastrúhame cukinu, posypeme škoricovým cukrom a podľa potreby i kryštálovým (ja som si ju postrúhala a ochutila vopred). Keďže sa snažím stravovať zdravšie, kryštálový cukor som vynechala a posypala som cesto ešte rozmrveným cícerom, namočeným na 10 hodín a uvareným deň vopred. Ten sa dávať nemusí. Bola som zvedavá, akú orieškovú chuť závinu dodá. Nič som necítila, asi som ho mala ešte opražiť a zvýšiť gramáž. Veď nabudúce, živiny z neho sú ale tam, kde majú byť :)
- 3
Cesto zavinieme a prenesieme na plech s papierom na pečenie. Nepotierala som ho žĺtkom, ako je v pôvodnom recepte, len mliekom a popichala som ho vidličkou. Upečieme pri 180 stupňoch asi 30 minút, alebo kým nebude vrch závinu tmavý. A nakrájame, až trochu vychladne..
- 3
Diskusia k receptu