Foto: elekra
Môj je po operácii, má diétu zo zákuskov povolené len piškótové cesto a tuky žiadne .... No upeč z toho niečo. Tak som stvorila Zobraziť celý popisMôj je po operácii, má diétu zo zákuskov povolené len piškótové cesto a tuky žiadne .... No upeč z toho niečo. Tak som stvorila túto tvarohovú tortu.
porcií
príprava
na 175 °C
Postup
-
1
Z uvedených surovín som spravila piškótové cesto. Rozdelila som tri vajíčka, z bielkov som vyšľahala sneh, pridala trstinový cukor a ešte ručným mixérom vyšľahala do tuhého snehu. Primiešala som žĺtky, nastrúhanú kôru a šťavu z polovice citróna. Jemne premiešala, pridala preosiatu polohrubú múku s polovicou prášku do pečiva. Upiekla som korpus v tortovej forme. Nechala som ho vychladnúť.
-
2
Na vychladnutý korpus som natrela polovicu plnky, ktorú som spravila z jedného tvarohu vymiešaného s 2 lyžicami práškového cukru a nastrúhanej kôry z polovice citróna. Zvlášť som si vyšľahala Rama cremefine, pridala som ju do tvarohu. Podľa návodu som pripravila želatínový stužovač, na moje množstvo surovín stačilo použiť polovicu sáčku, ktorý som primiešala do hmoty tvarohu a šľahačky.
- 3
Na krém som poukladala nakrájané broskyne a nektarinky. Na ne prišla druhá polovica krému. Vrch som ozdobila broskyňou, nektarinkou, jahodami a tmavým hroznom. Hotovú tortu som dala do chladničky stuhnúť. S krémom sa dobre pracovalo, neroztekal sa. Chutný zákusok k poobedňajšej káve.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 3
@olinecka , aj ja som sa bála, ale držalo to. Dokonca som mala obavy z toho tvarohu, ale krém držal.
@babkamt , prianie odovzdám a ďakujem.