Mletý/seekh/ kebab na grile

miky64 - fotkamiky64, 2. júla 2011

keďže máme grilovaciu sezónu a mne chutí z grilu tak pridávam ďalší obľúbený recept.Doteraz ma nenapadlo fotiť prípravu ale keď sa zlepší počasie tak Zobraziť celý popiskeďže máme grilovaciu sezónu a mne chutí z grilu tak pridávam ďalší obľúbený recept.Doteraz ma nenapadlo fotiť prípravu ale keď sa zlepší počasie tak postupne budem pridávať aj foto./u nás zatiaľ dennodenne chčije a teplota nevylezie nad 15stupňov/

Suroviny

1 kg
1-2 ks
podľa chuti rozotretý
3-4 čl
1/2 čl
podľa chuti
podľa chuti
podľa chuti
príloha:
0,2 kg
0,5 kg
0,5 kg
podľa chuti  alebo cerstvy struhany
podľa chuti rozotretý
1,5 dcl




Postup

  1. 1

    Masko na originál recept sa používa jahňacinka ale my použijeme podľa toho aké je v obchode alebo aké mrazák dá.Masko pomelieme a zmiešame so všetkými ingredienciami,vajičko dávam podľa masa ak je suchšie dám dva ak je mastnejšie dávam jedno.Odložím do chladničky na dobu kým neurobím prílohu.Potom vyberiem z chladničky pripravím buď na gril.ihly alebo na špajle šúľance /dlžka aby sa zmestili na gril hrubka asi ako čevabčiči/ všetko sa pobalí a hor sa grilovať

  2. 2

    Večer pre grilovačkou namočím fazuľu a šošovicu,ráno osolím a nechám uvariť.Rajčiny stiahnem z kože pokrájam a na troche oleja rozvarím,pridám rozmixovaný zázvor,cesnak a posekane chilli /keď chcem čípeš/,privediem do varu a pridám fazuľu a šošovicu.Varím to až dovtedy kým sa fazuľa nezačína rozpadávať.Potom podľa toho ako to budem podávať to buď rozmixujem/chlieb/ alebo nechám tak/grilovana zelenina,zemiaky na tanier/.Priamo pred podávaním prihrejem a podávam s kyslou smotanou.Prajem dobrú cuť.

Diskusia k receptu

frezia68
Pre mňa dosť nezvyčajný recept,ale zaujímavý,ako aj predošlé,čo si pridal.Keďže je tam turecká zmes a jahňacina,asi má pôvod v Turecku?A fotky budú iste vítané...:-)
jatanika
čo obsahuje turecká zmes korenia ... vieš to zistiť? možno sa dá aj tu namiešať ... a čiernu šošovicu som ešte u nás nevidela... kde ju kupuješ?
miky64
pre jatanika:ako som už písal tur.zmes mi vozí kamarát z nemecka a ak nie je tak použivam túto zmes mletého korenia: čierne mleté,koriander,kurkuma,horčicový prášok/môže byť hočica/,chilli,zázvor,soľ,citrónová šťava,množstvo záleži od vášho mlsného jazýčka.Množstvo neuvádzam pretože tieto koreniny maju dosť výrazne chute tak každy si to musi prispôsobiť sebe,mala by do tejto zmesi isť ešte mäta a rasca ale keďže deckám to nechutí tak to tam nedávam a čo sa týka čiernej šošovice da sa zohnať aj v bio obchodoch jej cena trocha vyššia/od 2,70-3,50 za 0,5kg/ ale podľa mňa stoji za to.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia