
Vianočná vínová jablkovo-orechová bábovka
Očistené a nastrúhané jablká zmiešame v miske s orechami a škoricou.

Klasický japonský cheesecake
Ako prvé oddelíme bielky od žĺtkov. Bielky vyšľaháme do tuhého snehu. Žĺtky tiež vyšľaháme a...

Baranie mäso na horčici
Mäso zbavíme prebytočného tuku, pokiaľ možeme vykostímé, umyjeme, osolíme, potrieme horčicou, zalejeme vínom a necháme odležať 24...

Vege kakaovo-jahodový koláč s džemom, sušeným ovocím a mätovo čokoládovou posýpkou
Tak dnes je MDD a ja som sa rozhodla upiecť svojej rodinke koláčik. Veď v konečnom...

Nátierka s tofu
Tofu rozmixovat s hořčicí, sůl a pepř, lahůdkové droždí a přidat nakrájené okurky, cibuli,...

Kapustový šalát s kukuricou
Tento chrumkavý šalát si môžete vychutnať napríklad s pečivom ako ľahšiu večeru, alebo ho servírovať ako...

Krevety na ananáse s bielym jogurtom
Tento recept som si vymyslela, chcela som vyskúšať, ako si sadnú chute. No a som...

Zemiakovo-zelerová kaša so šampiňónmi a s cukrovým hráškom
Zeler a zemiaky očistíme a nakrájame na kocky. Uvaríme domäkka. Scedíme, pridáme trochu mlieka...

Kynutá bábovka s kakaem
Mouku prosejeme do mísy, promícháme se solí, doprostřed uděláme důlek, nasypeme do něj droždí,...

Palacinky z pohánkovej múky a ovseného mlieka
Ak je ovsené mlieko príliš husté, zriedime ho prevarenou vlažnou vodou (ja som použila 100...

Skvelá zmrzlina za pár korún
Smotanu vyšľaháme, pridáme vanilkový cukor. Bielky vyšľaháme na penu. Potom všetko spolu premiešame...

Opitá bábovka (Whiskey-soaked Chocolate Bundt cake)
Upiekla som bábovku podľa receptu z New York Times magazínu. Veľmi chutná, stojí za vyskúšanie....

Slivkové guľky pre čokoholikov
„Zhrešiť“ so sladkou dobrotou na jazyku je dovolené a vopred odpustené! Aj ja rešpektujem túto výhovorku...

Polévka z mrkve, fenyklu a pečené papriky
Polevka nejrychlejší, nejjednodušší, nejlahodnější!

Jednoduché cronuty z lístkového cesta s čokoládovou polevou a orieškami
Cronut je veľmi mladé pečivo, tento rok oslávilo len desať rokov....

Tvarohový koláč
Do tortovej formy dáme podrvené sušienky zmiešané s maslom a pečieme pri teplote 160C 10 minút.

Casarecce so špargľou a s guanciale
Mám jeden pekný kus guanciale, tak som sa rozhodol skúsiť pár receptov kde má ísť guanciale. Toto je prvý z nich....

Srnčie stehno v mandľovom obale
Vykostené, odblanené, umyté a osušené srnčie stehno prešpikujeme tenkými prúžkami nakrájanej slaniny, ktorú vopred obalíme...

Fajnová špargľa
tento recept pochadza zo Švajčiarska. Videla som ho tuna v jednej relacii o vareni a velmi...

Pistáciová tortička s krémom diplomat
Korpus: Hladkú múku, práškový cukor, mandľovú múku, pistáciovú pastu a vajcia vymiešame do hladkej...

Ryžový nákyp s malinovou polevou
Mlieko, vodu, cukor a štipku soli dáme variť s ryžou, kým nezmäkne, občas...