Foto: natinella
Prečo politický? Nuž, tieto Vianoce si ocko kúpil knižku Fešák nie som, ale variť viem od pána Sulíka z SaS. V nej som našla Zobraziť celý popisPrečo politický? Nuž, tieto Vianoce si ocko kúpil knižku Fešák nie som, ale variť viem od pána Sulíka z SaS. V nej som našla recept na zubáča v alobale, ktorý bol skutočne úžasný a nedá mi nepodeliť sa s vami o toto skvelé jedlo :) Kto miluje ryby, príde si na svoje :)
Postup
-
1
Všetky ingrediencie dajte podľa potreby, každý toľko, koľko má rád :) Začneme zeleninou. Na pásiky nakrájame mrkvu, petržlen, červenú papriku a cuketu. Samozrejme, výber zeleniny si môžete prispôsobiť, ja som šla podľa receptu, keďže to bolo po prvý krát, najbližšie však určite pridám paradajky.
-
2
Vznikne nám teda takýto mix zeleniny. Odporúčam krájať naozaj na tenké pásiky, keďže piecť sa to bude iba chvíľu, tak aby ste nemali zeleninu príliš tvrdú.
-
3
Filety zubáča umyjeme a osušíme. Následne si natiahneme kus alobalu dosť veľký na to, aby ste mohli na jednu časť dať zeleninu a zubáča a druhou stranou ich prekryť. Na spodok dáme olivový olej, kôpku zeleniny a zakryjeme ju zubáčom. Na vrch som dala morskú soľ a kúsky masla rozmiešaného so sušenou bazalkou. Čerstvá by bola určite lepšia, no žiaľ doma bola iba sušená. Pokvapkáme citrónovou šťavou a ide sa baliť.
-
4
V tomto bode prichádzame k skladaniu. Nie je to samozrejme nič zložité, no treba to robiť poriadne. Zubáča zakryjeme druhou polkou alobalu.
-
5
A teraz už len skladáme. Všetky tri otvorené steny skladáme asi po dvojcentimetrových kúskoch, vždy poriadne pritlačíme, aby tadiaľ neskôr neunikal vzduch. Skladáme, pokiaľ nenarazíme na vnútro. Fotka je nepodarená, prvý pokus bol totiž ešte trochu krivoľaký :)
-
6
Takto pekne zabalenú kapsičku dáme na suchú panvicu a opekáme pri miernom ohni. Kapsička sa nafúkne, len ju treba nechať. Najprv to pôjde pomaly, a potom sa raz obzriete a bude to nafúknuté ako vrecko pukancov.
-
7
Rovno z panvice šupneme kapsičku na pekáč a pečieme 7-10 minút pri asi 170 stupňoch. Obal roztrhneme dvoma vidličkami a môžeme podávať či už priamo z alobalu alebo na tanieri, treba však dávať pozor, zubáč je jemný a ľahko sa rozpadne. Ako prílohu môžete použiť pečené zemiaky alebo bagetky, ale pokiaľ dáte väčšie množstvo zeleniny, zrejme ani nebudete prílohu potrebovať. Jedlo je fantastické a ja verím, že bude chutiť aj vám :)
varecha.pravda.sk/recepty/azijsky-balicek-basa-so-zelenin...