Tvarohový koláč s broskyňami
mesačník Varecha, včera 15:00

Foto: Kulinární studio MAFRA
Ako stvorený na popoludňajšiu siestu v záhrade.
porcií
príprava
na 180/160 °C
Postup
-
1
Múku preosejeme do misy. Pridáme cukor a soľ a premiešame. Pridáme vychladené maslo nakrájané na kocky a do múky ho zapracujeme vidličkou. Potom pridáme vajce a vypracujeme cesto, zabalíme ho do potravinovej fólie a necháme pol hodiny odležať v chladničke.
- 2
Cesto rozvaľkáme na plát a vystelieme ním okrúhlu formu s priemerom 20 cm. Dno popicháme vidličkou, cesto zaťažíme (napr. suchou fazuľou rozloženou na papieri na pečenie) a v rúre vyhriatej na 180 °C predpečieme 20 minút.
- 3
Rozmiešame tvaroh s vajcami, cukrom a pudingovým práškom. Rozotrieme ho na predpečený korpus. Navrch naukladáme plátky broskýň. Koláč posypeme mandľovými lupienkami, vrátime do rúry a pečieme pri 160 °C ešte 40 minút.
Tiež broskyňový koláč:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu