Broskyňový koláč
Broskyňový koláč

Tvarohový koláč s broskyňami

Kulinární studio MAFRA
mesačník Varecha, včera 15:00
Tvarohový koláč s broskyňami
Foto: Kulinární studio MAFRA

Ako stvorený na popoludňajšiu siestu v záhrade.

12
porcií
20 (+ chladenie) minút
príprava
20+40 minút
na 180/160 °C

Suroviny

Cesto:
300 g
50 g
 štipka
150 g
1 ks
Náplň:
250 g
2 ks
100 g
1 PL (cca 10 g)
500 g
50 g




Postup

  1. 1

    Múku preosejeme do misy. Pridáme cukor a soľ a premiešame. Pridáme vychladené maslo nakrájané na kocky a do múky ho zapracujeme vidličkou. Potom pridáme vajce a vypracujeme cesto, zabalíme ho do potravinovej fólie a necháme pol hodiny odležať v chladničke.

  2. 2

    Cesto rozvaľkáme na plát a vystelieme ním okrúhlu formu s priemerom 20 cm. Dno popicháme vidličkou, cesto zaťažíme (napr. suchou fazuľou rozloženou na papieri na pečenie) a v rúre vyhriatej na 180 °C predpečieme 20 minút.

  3. 3

    Rozmiešame tvaroh s vajcami, cukrom a pudingovým práškom. Rozotrieme ho na predpečený korpus. Navrch naukladáme plátky broskýň. Koláč posypeme mandľovými lupienkami, vrátime do rúry a pečieme pri 160 °C ešte 40 minút.

Diskusia k receptu