Našla som na jednom anglickom webe a keďže je práve sezóna špargle, tak pridávam. Nám všetkým chutilo, dúfam, že bude aj vám.
porcie
príprava
na 185 °C
Postup
-
1
Špargľu si očistíme, zbavíme zhrubnutých koncov a 5-10 min. povaríme vo vode s kockou cukru.
-
2
Prosciutto si nasucho opražíme na panvici a potrháme na kúsky. Necháme vychladnúť. Môžeme použiť aj dobre prerastenú oravskú alebo anglickú slaninku.
-
3
Plátky toastového chleba rozvaľkáme valčekom úplne na tenko a natrieme vrstvou žervé. Posypeme pažítkou a prosciuttom.
-
4
Do stredu každého toastu položíme dve špargle a zavinieme ako závitok. Prosciutto je lepšie nedávať úplne na kraj, aby nám žervé pekne závitok spojilo. Položíme spojom dolu na plech alebo akúkoľvek zapekaciu misku.
-
5
Vrch toastu potrieme trochou masla a posypeme parmezánom. Zapekáme pri cca 185 stupňoch 10-15 minút.
Špargľa je dobrotka, len keby ju tí lakomí záhoráci nevyvážali a dačo nechali aj doma nech si ju obľúbime.