Foto: ejta
Našla som na jednom anglickom webe a keďže je práve sezóna špargle, tak pridávam. Nám všetkým chutilo, dúfam, že bude aj vám.
porcie
príprava
na 185 °C
Postup
-
1
Špargľu si očistíme, zbavíme zhrubnutých koncov a 5-10 min. povaríme vo vode s kockou cukru.
- 2
Prosciutto si nasucho opražíme na panvici a potrháme na kúsky. Necháme vychladnúť. Môžeme použiť aj dobre prerastenú oravskú alebo anglickú slaninku.
- 3
Plátky toastového chleba rozvaľkáme valčekom úplne na tenko a natrieme vrstvou žervé. Posypeme pažítkou a prosciuttom.
- 4
Do stredu každého toastu položíme dve špargle a zavinieme ako závitok. Prosciutto je lepšie nedávať úplne na kraj, aby nám žervé pekne závitok spojilo. Položíme spojom dolu na plech alebo akúkoľvek zapekaciu misku.
- 5
Vrch toastu potrieme trochou masla a posypeme parmezánom. Zapekáme pri cca 185 stupňoch 10-15 minút.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Špargľa je dobrotka, len keby ju tí lakomí záhoráci nevyvážali a dačo nechali aj doma nech si ju obľúbime.