Špargľové toasty

ejta - fotkaejta, 4. mája 2012
Špargľové toasty
Foto: ejta

Našla som na jednom anglickom webe a keďže je práve sezóna špargle, tak pridávam. Nám všetkým chutilo, dúfam, že bude aj vám.

4
porcie
10 minút
príprava
25 minút
na 185 °C

Suroviny

8 ks
4 ks
100 g
4 plátky
2-3 PL
2-3 PL




Postup

  1. 1

    Špargľu si očistíme, zbavíme zhrubnutých koncov a 5-10 min. povaríme vo vode s kockou cukru.

  2. 2

    Prosciutto si nasucho opražíme na panvici a potrháme na kúsky. Necháme vychladnúť. Môžeme použiť aj dobre prerastenú oravskú alebo anglickú slaninku.

  3. 3

    Plátky toastového chleba rozvaľkáme valčekom úplne na tenko a natrieme vrstvou žervé. Posypeme pažítkou a prosciuttom.

  4. 4

    Do stredu každého toastu položíme dve špargle a zavinieme ako závitok. Prosciutto je lepšie nedávať úplne na kraj, aby nám žervé pekne závitok spojilo. Položíme spojom dolu na plech alebo akúkoľvek zapekaciu misku.

  5. 5

    Vrch toastu potrieme trochou masla a posypeme parmezánom. Zapekáme pri cca 185 stupňoch 10-15 minút.

Diskusia k receptu

evanaaa
Aj mne sa páči, práve dnes som pozerala šparglu, bola pekná ale nenapadlo ma, čo sňou. Źervé je ten obyčajný Gervais v krabičke?
hubata
@evanaaa - ešte hádam existujú vo V. Levároch špargľové polia? Nemajú u vás stanok?
Špargľa je dobrotka, len keby ju tí lakomí záhoráci nevyvážali a dačo nechali aj doma nech si ju obľúbime.
ejta
Ano @evanaaa je to gervais (citaj zerve;) a sparglu som mala zahoracku, teraz ju maju vsade, dokonca dnes som videla aj zelenu bio
hahaias
veru začína sezóna špargle už sa teším a recept ukladám. A záhoracka je najlepšia - môžem potvrdiť - kupujem
1x zorka
valika50
Dnes som kúpila krásnu záhorácku šparglu, takže je dostať je tu veľa receptov, ani neviem, ktorú mám vyskúšať.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia